fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Gradovi na Kosovu jedini etnički čisti

Udruženje Đakovčana uputilo je pismo američkom ambasadoru u Beogradu Majklu Kirbiju, tražeći da SAD na Kosovu obezbijede multietničnost na koju se stalno pozivaju.

Mapa ugroženih manastira i spomenika na Kosovu i Metohiji
Mapa ugroženih manastira i spomenika na Kosovu i Metohiji

Udruženje ukazuje da su „gradovi na Kosovu i Metohiji jedini etnički čisti gradovi u Evropi“.

„Da želite multietničke gradove kao što govorite o multietničkom sastavu gradova Srbije Vi biste se potrudili, zajedno sa predstavnicima EU, da Priština, Peć, Prizren i Đakovica ne ostanu bez Srba“, navodi se u pismu Udruženja.

U pismu se dodaje da bi predstavnici Udruženja voljeli da se sastanu sa ambasadorom i lično mu dostave snimke o kamenovanju Srba u Đakovici za Božić, kao i snimke o uništavanju grobova, kuća, crkava i manastira.

Zapaljen manastir na Kosovu
Zapaljen manastir na Kosovu

Navodi se i da bi predstavnici željeli da ambasadoru prenesu ubjeđenje protjeranih Srba sa Kosova i Metohije da ih nisu protjerale njihove komšije Albanci, već SAD i EU, prenose beogradski mediji.

Đakovčani podsjećaju da je sa prostora Kosova i Metohije protjerano 230.000 Srba, da je njihova imovina uzurpirana, da se njihove kuće sistematski uništavaju, da se uništavaju srpska groblja, da se briše svaki trag porušenih i uništenih crkava i manastira.

„Da li znate da su osnovna prava demokratije, vaše zemlje i Evrope, Srbima na prostoru Kosova i Metohije oduzeta ? Da li ste upoznati sa činjenicom da će i šesnaeste godine zaredom Srbi sa prostora Kosova i Metohije Božić dočekati van svojih kuća, u prihvatnim centrima i daleko od svojih svetinja Visokih Dečana, Pećke patrijaršije i Bogorodice Ljeviške?“, pitaju Đakovčani u pismu.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Film o rušenju srpskih crkava na Kosmetu (video)

BEOGRAD NEMA PRAVO DA SRPSKE SVETINjE DA POD ZAŠTITU TERORISTA

POZIV DA BUDE SPRIJEČEN 17. MART

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: