fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Gradiška: Porodice poginulih i nestalih nezadovoljni izdvajanjima iz lokalnog budžeta

U opštini Gradiška u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu poginuo je 571 borac dok ih se 15 vodi kao nestalo.

GradiškaFoto: SRNA
Gradiška      Foto: SRNA

Porodice poginulih i nestalih nezadovoljni su izdvajanjima iz lokalnog budžeta za ovu populaciju, zaključeno je na Skupštini opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

U resornom odjeljenju boračko-invalidske zaštite kašnjenja u isplati pravdaju nasljeđenim dugom od preko 100 hiljada maraka iz 2012 godine.

– Što se tiče toga finasiranja oni nama duguju jako puno tih dotacija i bez obzira što su nam rebalansom smanjili grand sa 42 na 38 hiljada. U ovoj godini za 2015. dobili smo sedam dotacija, međutim oni računaju 11 jer su tu i one koje smo dobili za 2014. godinu – kaže Dragica Matković, predsjednica Organizacije porodica zarobljenih,i poginulih boraca i nestalih civila opštine Gradiška.

– 2012 godine isplaćeno je svega 28 hiljada maraka. Dug od 140 hiljada maraka i zaostatak iz 2012. godine i dan danas nas prati i ja se nadam da ćemo, kada je u pitanju program boračko-invalidske zaštite, ove godine doći „na nulu“ – kaže Vujadin Miljić, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu opštine Gradiška.

 

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

Ratni vojni invalidi obilježili dan lica sa invaliditetom

Služen parastos za poginule policajce

Vujčić: Vojska Republike Srpske nije odgovorna za Tomašicu

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: