fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

GORAN HADžIĆ TRAŽI HITNO PRIVREMENO PUŠTANjE NA SLOBODU ZBOG BOLESTI

Goran Hadžić

Goran Hadžić

Optuženi Goran Hadžić zatražio je od Haškog tribunala hitno privremeno puštanje na slobodu kako bi mogao da se podvrgne hemoterapiji, pošto mu je dijagnostifikovan rak koji ne može biti operisan – saopšteno je iz Tribunala.

Hadžić, koji je za posljednjih 48 časova podnio dva zahtjeva za privremeno puštanje, u ovom posljednjem današnjem traži da bude pušten na tri nedjelje pošto 26. februara treba da počne s hemoterapijom.

On je pozvao sudsko vijeće da u međuvremenu odobri i njegov prethodni zahtjev za puštanje na 12 ili više nedjelja – prenijeli su beogradski mediji.

U prethodnom zahtjevu od 18. februara navedeno je da je „Hadžiću dijagnostifikovan rak koji ne može biti operisan“ i da je bolest u finalnoj fazi.

Pacijent u takvom stanju prosječno preživi 17 mjeseci, a između 65 i 75 odsto pacijenata umre u roku od dvije godine od postavljanja dijagnoze – piše u ovom dokumentu.

Ljekari su Hadžiću prepisali šestomjesečnu hemoterapiju, a u maju treba da bude pregledan na MRI skeneru.

Odbrana napominje i da optuženi tokom hemoterapije neće biti u stanju mjesecima da prisustvuje suđenju, jer bi to negativno uticalo na njegovo zdravstveno stanje.

Hadžić, bivši predsjednik Republike Srpske Krajine, optužen je za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj od 1991. do 1995. godine. Uhapšen je u julu 2011. godine na Fruškoj gori i izručen Tribunalu.

Hadžić se pred sudom izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

Suđenje mu je počelo 16. oktobra 2012, a tužilaštvo je 9. aprila prošle godine završilo iznošenje dokaza. Izvođenje dokaza odbrane počelo je u julu.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Stanimirović više nije mogao da ćuti – Piše Ratko Dmitrović

HAŠKI TRIBUNAL SE NE STIDI SVOJE  – Jadovno 1941.

ISTINA O PLANU „Z-4“ – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: