Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Godišnja misa za ustaške zločince

Datum objave: utorak, 3 januara, 2012
Objavljeno u Ostala stratišta
Veličina slova: A- A+

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/Zurof-Efraim.jpg

English

MIPA je o održavanju misa za Pavelića obavestila veliki broj organizacija i uglednih pojedinaca u zemlji i svetu. Naročito pozdravljamo reakciju dr Zurofa i očekujemo nove koje će se odlučno suprotstaviti zabrinjavajućim primerima povratka ustaštva.

Vizental centar osuđuje održavanje godišnje mise u Zagrebu za hrvatskog masovnog ubicu iz Drugog svetskog rata Antu Pavelića i poziva na raščinjavanje sveštenika Lasića i Kosa

Jerusalim – Centar Simon Vizental je danas osudio misu nedavno održanu u Zagrebu (28. decembra) u čast ustaškog vođe Ante Pavelića, koji kao šef Nezavisne države Hrvatske (NDH) snosi direktnu odgovornost za masovna ubistva stotina hiljada Srba, desetine hiljada Jevreja i brojnih Roma. U saopštenju koje je ovde i danas izdao dr Efraim Zurof, direktor Centra u Izraelu i njegov vodeći lovac na naciste, Centar je pomenuti obred nazvao “grubom uvredom za uspomenu na brojne Pavelićeve žrtve i ismevanjem sa užasnim ustaškim zločinima.”

Prema Zurofu:
“Ovaj obred, koji su crkvene vlasti već obustavljale nakon protesta Vizental Centra i drugih organizacija, je sramotan za lokalnu katoličku crkvu i neshvatljiv za zemlju koja se sprema da uđe u Evropsku uniju. Tražimo od hrvatskih vlasti da slični obredi ubuduće budu zabranjeni, a nadležne crkvene velikodostojnike pozivamo da raščine sveštenike koji su održali mise, Vjekoslava Lasića i Stanislava Kosa, zbog sprovođenja obreda koji je hrišćanske vrednosti izvrgao potpunom ruglu.”

Izvor: antisrbizam.com

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top