Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

GALIJAŠEVIĆ: UHAPŠENI MEHMEDOVIĆEVI LjUDI

Datum objave: utorak, 10 februara, 2015
Veličina slova: A- A+

Americke_bezbjednosne_sluzbe_hapse_osumnjicene_za_podrsku_terorizmu-b1b56e04Šest lica koja su uhapšena u SAD zbog sumnje da su slali novac i oružje terorističkoj organizaciji “Islamska država” izašla su “ispod kišobrana” Šemsudina Mehmedovića i obilježena su radikalnim islamističkim pečatom “Al kaide”, izjavio je Srni ekspert za antiterorizam Dževad Galijašević.

“Uhapšeni su Mehmedovićevi ljudi. Ova hapšenja posljedica su djelovanja odreda `El mudžahedin` i parapolicijskih i paraobavještajnih snaga u to vrijeme, kao i postupanja Šemsudina Mehmedovića u Tešnju i Šefika Džaferovića kao načelnika Centra bezbjednosti na području cijele Zenice. Sve više će biti uhapšenih Bošnjaka koji imaju veze sa `Al kaidom`, frontom `Al nusra` ili sa `Islamskom državom`”, istakao je Galijašević.

On je naveo da je uhapšeni Ramiz Hodžić, zvani Siki, porijeklom iz tešanjskog sela Jelah, te da je u uhapšena Sedina Unkić, takođe, sa tog područja.

“Njihova veza sa `Al kaidom`, odnosno frontom `Al nusra` i sa `Islamskom državom` bio je Abdulah Ramo Pazara iz sela Kamenica, kod Tešnja”, rekao je Galijašević.

On je dodao da je Ramo Pazara bio evidentiran u MUP-u Republike Srpske, koji ga je pratio kao bezbjednosno rizično lice.

“Njegovo vrbovanje i mobilizacija Bošnjaka na području Tešnja i Teslića evidentirao je MUP Republike Srpske. Pazara je poginuo prošle godine na sirijskom ratištu. On je bio veza ovih lica, preko koje je išlo finansiranje mreže `Al kaide`, fronta `Al nusra` i `Islamske države`”, rekao je Galijašević.

On je podsjetio da je Tešanj mjesto na kome je nastala i prvi put borbeno djelovala “Al kaida” i gdje su prvi put ritualno odsijecane glave, a taj brutalni manir danas koristi “Islamska država”.

“Između Tešnja i Teslića, na koti `Bandera`, ubijena su tri pozadinca Vojske Republike Srpske (VRS), brutalno su im odsječene glave, kao i još jednom civilu, nakon dva dana”, naveo je Galijašević.

On je rekao da je “linija” uhapšena u Americi “posljedica prostora na kome je živjela i na kome se politički djelovalo”.

“Oni su proizvod Stranke demokratske akcije (SDA). U Americi su imali vezu, takozvanu ćeliju `Al kaide` u San Dijegu, u Kaliforniji. Iz te ćelije je izašao i Adis Medunjanin, koji je već osuđen na nekoliko doživotnih robija zbog planiranja izvođenja terorističkog napada na njujorški metro”, dodao je Galijašević.

On je rekao da je iz te ćelije izašao i Abdulah Pazara, a sa tom ćelijom je kontaktirao tokom rata i komandant odreda “El mudžahedin” Abu Mali, koji je tu ćeliju stalno pozivao i o tome postoje brojni dokumenti i dokazi.

“Sve će više biti ovakvih hapšenja u inostranstvu, pogotovo u zapadnim zemljama. U BiH je stvoren takav ambijent da ovdje `Islamska država` nije ni progonjena, niti je osuđena adekvatno. Ovdje imate svaki dan šetnje po Baščaršiji u majicama `Islamske države`”, ukazao je Galijašević.

On je pojasnio da je kriminalni politički organizam “Islamske države” identifikovan sa islamskom vjerom i zloupotrebljava najveće islamske svetinje, koje stavlja na svoju crnu zastavu, što simbolizuje totalni rat sa inovjercima – rat do istrebljenja brutalnim sredstvima.

Iz Ministarstva pravde SAD saopšteno je da je šest osoba porijeklom iz BiH uhapšeno u Americi zbog sumnje da su slali novac i oružje terorističkoj organizaciji “Islamska država”.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top