Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

FOTO Ustaše, a ne starčevićanci: Ćorić s unukom pozirao ispred slike Ante Pavelića

Pero Ćorić
Pero Ćorić

Glavni tajnik HSP-a Ante Starčević Pero Ćorić pozirao je s obitelji i unučićem ispred slike ustaškog poglavnike Ante Pavelića i te slike objavio na svom Facebook profilu.

Fotografija ustaškog zločinca nalazi se na istaknutom mjestu u vitrini, prema svemu sudeći u njegovoj obiteljskoj kući, a Ćorić se sa svojom obitelji voli fotografirati upravo na tom mjestu.

On, naime, na svom Facebook profilu ima nekoliko obiteljskih fotografija, u različitim vremenskim razdobljima, s Pavelićevom slikom u pozadini.

Na jednoj od fotografija koje prikazuju božićnu proslavu njegove obitelji Ćorić je kao lokaciju stavio Šarengrad. Da živi upravo u tom mjestu vidi se i u njegovoj imovinskoj kartici, ali i iz nedavnih izjava kada je rekao da se zalaže za uvođenje vojnog roka jer živi na granici sa Srbijom i ne osjeća se sigurno.

Pero Ćorić

Ćorić prije dvije godine tvrdio da su Pavelićeve slike podvale, Tepeš izjavljivao da je NDH bila fašistička

Podsjetimo, HSP AS se već jednom našao u skandalu za slikom Pavelića, dok je još na čelu te stranke bila Ruža Tomašić. Ona je 2014. godine u Australiji govorila u dvorani u kojoj je na zidu bila slika ustaškog poglavnika. Tada se branila da ona ne može kao gost određivati hoće li na zidu biti Pavelić.

Tada se oglasio i Pero Ćorić koji je rekao da je to podvala i da će im ta antikampanja pomoći u izborima za EU parlament. Sadašnji predsjenik HSP-a AS Ivan Tepeš ograđivao se od izjava da “Pupovca i Pusić treba baciti u Savi” koje je na općem saboru te stranke izrekao Anto Kovačević.

“Kad spomenete četnike gasi vam se televizija, a ustaške etikete možete lijepiti kako hoćete”, izjavio je Tepeš u emisiji Nedjeljom u dva početkom godine. “NDH je bila fašistička tvorevina, ne može se reći da nije”, rekao je tada Tepeš.

Ćorić, koji u kući drži sliku poglavnika te iste NDH, je inače 2010. godine osuđen na deset mjeseci uvjetno zbog krivotvorenja isprave. Prije nekoliko mjeseci agentom KOS-a proglasio je čovjeka koji je 1991. godine završavao osnovnu školu. Na saboru HDZ-a rekao je da pravaši više ne nose npž među zubima kao prije, nego da sad samo jedu janjetinu i slušaju Thompsona.

“Ja smatram Pupovca etnosrbinom, a program njegove stranke je zločinački. Jedno “S” koje su dodali u svoje ime… To su oni koji su nas ubijali, meni spalili dvije kuće”, izjavio je Ćorić u Saboru prije mjesec dana komentirajući tadašnje spekulacije da bi SDSS mogao ući u vladu.

Za Index je Ćorić da je krajnji cilj da u Saboru stoji križ od tri metra i da Hrvatska prestane biti sekularna država.

Izvor: Index

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: