fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

FAŠISTIČKA DRŽAVA: Potpredsednik udruge specijalaca u Hrvatskoj javno pretio Srbima genocidom, država nije reagovala!

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/stratista/stevo_celuj.jpg

Hrvatsko pravosuđe nije reagovalo na otvorene i javne pretnje genocidom Srbima koje je na osječkoj televiziji uputio potpredsednik hrvatske udruge specijalne policije Stevo Celuj. Kako je Celuj izjavio u emisiji koja je uživo emitovana Hrvati u slučaju novih problema sa Srbima neće imati mislosti i da neće poštovati ženevske konvencije. Na ovu izjavu koja pretstavlja otvorenu pretnju srpskom narodu na teritoriju Hrvatske izostala je reakcije hrvatskog pravosuđa.
U nizu skandaloznih izjava potpredsednik hrvatske udruge specijalne policije je tvrdio je da su tokom akcija Bljesak i Oluja imali mislosti prema Srbima koji nisu pobegli, pa su iz milosti organizovali „traktorijadu“ pod kojom podrzaumeva etničko čišćenje Srba iz RSK i njihovo bežanje na teritoriju SRJ. Celuj dodaje da čisto sumnja da će se buniti Srbi koji sada žive u Hrvatskoj i da će krenuti putem Krajiških Srba koji su 1995. jedva utekli.
Kako je Celuj direktno naglasio ukoliko ponovo bude problema u Hrvatskoj, neće biti ni trakotrijade, Hrvati neće imati nikakve milosti prema Srbima i oni neće poštovati ženevske konvencije.
Donošenje ženevskih konvencija imalo je za cilj zabranu mučenja i ubijanja civila i ratnih zarobljenika, tako da izjave potpredsednik hrvatske udruge specijalne policije pretstaljaju jasne i direktne pretnje i poziv na genocid, jer naglašava da Srbi ovaj put neći uspeti ni da pobegnu.
Snimak otvornih pretnji genicidom počinje od 23 minuta i 25 sekundi, pogledajte!

Izvor: Intermagazin

 

Vezane vijesti:

Vojvoda Šešelj trese Hrvatsku – Jadovno 1941.

Josipović: Šešelj duh iz boce – Jadovno 1941.

SVEDOČENjE SA TRGA: Moj Narod, policija, mediji i onih kojih 

SLUČAJ VOJISLAV ŠEŠELj – Licemerje Zapada i izdaja Srbije

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: