fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Evropski parlament dao zeleno svjetlo pristupanju

EU - HR

Poslanici Evropskog parlamenta potvrdili su Nacrt rezolucije o Pristupnom ugovoru sa Hrvatskom, javio je dopisnik Srne iz Brisela.

Za ulazak Hrvatske u EU glasalo je 564 parlamentaraca, 38 ih je bilo protiv, a 32 su bila uzdržana.

Ulazak Hrvatske u EU 5. decembra mora potvrditi i Savjet EU, a 9. decembra biće potpisan i ugovor o pristupanju.

Nakon prihvatanja Nacrta, evroparlamentarci su ustali sa svojih mjesta i uz aplauz se okrenuli prema delegaciji hrvatskog Sabora.

Jučerašnja rasprava pokazala je da je velika većina evropskih parlamentaraca pozitivno ocijenila ulazak nove članice u Uniju.

Najglasniji evroskeptik u Evropskom parlamentu Najdžel Faradž, poslanik Nezavisne stranke Velike Britanije, upozorio je da EU finansira nepoštenu kampanju uoči referenduma u Hrvatskoj te da u Hrvatskoj još vladaju „stari komunisti“ koji će se obogatiti ulaskom u EU.

„EU je potrošila milion evra na kampanju koja želi uvjeriti Hrvate da im je EU jedina sudbina. U Hrvatskoj čak imate i zastave EU izvješene svugdje kako bi se stvorio utisak da je to gotova stvar. Slobodni mediji ne postoje. Raspisana je čak i nagrada od 10.000 kuna za onoga ko pronađe makar jedan tekst u bilo kojem mediju koji govori o tome da članstvo u EU nije dobra stvar“, rekao je Faradž, koji je nedavno bio u Hrvatskoj.

On je kao argument protiv ulaska Hrvatske u EU pomenuo dugo sanjanu hrvatsku nezavisnost.

„Ova je zemlja hiljdu godina tražila nezavisnost. I posljednjih 20 godina ima tu nezavisnost. Izašli su iz propalog političkog eksperimenta koji se zvao Jugoslavija, a ako sada uđu u EU, naći će se u novom propalom političkom eksperimentu koji je spreman urušiti se iznutra. Ući će u novu Jugoslaviju“, zaključio je Faradž.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: