Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

EVROPA OKRETALA GLAVU OD SJEČE SRPSKIH GLAVA

Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Zočištu, kod Orahovca, da prva hrišćanska glava nije odsječena u Siriji već u Podrinju, kada je odred mudžehadina ponosno podigao glavu Srbina Drage Popovića, uz poklič “Alahu ekber”, istakavši da je Evropa tada od toga okrenula glavu.

“Tada je Evropa okrenula glavu i nije htela da se suoči sa time zato što je bila potrebna istina o Srbima koju ova odsečena glava potpuno poništava”, rekao je Vulin.

On je dodao da su da su Srbi još tada upozoravali na opasnost od vjerskog ekstremizma.

“Danas, kada se to zlo izliva po ulicama Pariza, Londona, Madrida, Njujorka i pravi nekakvu islamsku državu u kojoj nema mesta za različitu veru, svet bi mogao da se seti gde je sve počelo”, rekao je Vulin, prenose beogradski mediji.

On je napomenuo i da je u Prizrenu odsječena glava srpskog monaha Haritona, te da je zapadni svijet i tada okrenuo glavu i nije tražio odgovor.

“Da li treba da vas podsetim da je 17. marta 2004. godine spaljena srednjovekovna crkva pod zaštitom UNESKO-a, a sveštenstvo proterano? To je bio verski sukob, kada palite crkvu ne može da bude drugačije”, naglasio je Vulin.

On je naglasio da je problem što navodna istina koju svijet plasira o Srbima “nije istina uopte”.

“Istina o Srbima je istina koju su pravili za sebe i po sebi da bi opravdali bombardovanje, komadanje Srbije, da bi opravdali razbijanje tadašnje Jugoslavije i pravljenje novih država. Zato su morali da imaju istinu o nama koja bi opravdala sve ovo. Kako vreme prolazi, kao što vidite, mnogi prijatelji iz sveta sve glasnije govore kakva je istina zapravo”, kaže Vulin.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

Vulin: Ustaški defile u Jadovnu bez osude! – Jadovno 1941.

A. Vulin: Srbi u “Oluji” bježali pred ustaškim generalom …

VULIN: STEPINAC JE BIO USTAŠKI VIKAR – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: