Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Emir Kusturica: Ako ne odgovore na američki napad na Siriju, Rusi će morati da prihvate bombe u Rusiji

To je palikuća čitave planete – kaže za „Iskru“ Emir Kusturica komentarišući izjavu Donalda Trampa koji je Rusiji poručio „da se spremi za američke rakete – nove lepe i pametne“

Emir Kusturica (Foto: M. Cvetković)
Emir Kusturica (Foto: M. Cvetković)

– Tramp je sudbina velike imperije i velike kulture koja dobija svoga Nerona, to je palikuća čitave planete – kaže za „Iskru“ Emir Kusturica komentarišući izjavu američkog predsednika Donalda Trampa koji je Rusiji poručio „da se spremi za američke rakete – nove lepe i pametne“, i da „Rusija nije trebalo da bude partner životinje koja gasom ubija sopstveni narod i uživa u tome“.

– Retorika Zapada ostaje pusta laž da je neko negdje napravio nešto, i ovog i već mnogo puta u pitanju je podvala sa hemijskim oružjem. Kao da im se ništa ranije nije desilo, kao da nam Bler nije priznao da je lagao, kao da nisu od Drugog svjetskog rata započeli i vodili 14 ratova i svuda ubijali civile i djecu i sada opet lažu da žele da ljude zaštite od, kako Tramp naziva Asada, „životinje“. Čudo je komfor, najprivlačniji pojam novog čovjeka, „haj-tek“ pagana, koji će progutati ovu laž u zapadnoj hemisferi i, na kraju se dugo raspadati u vlastitim lažima i nemoralu. I na kraju će se raspasti – kaže Kusturica komentarišući Trampovu izjavu.

– Tajna je u tome što će Rusi, ako ne odgovore na američki napad na Siriju, morati da prihvate bombe u Rusiji – zaključuje Kusturica.

Z. Š.

(Iskra, 11. 4. 2018)

Izvor: Stanje stvari

Vezane vijesti:

Kusturica poklopio sarajevskog novinara na pitanju da li je …

Kusturica: Srbin ne sme više nikad da ide u bilo kakvu …

Govor Emira Kusturice na proslavi dana Republike Srpske …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: