fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

“DVERI“ ĆE POKRENUTI POSTUPAK ZA ZABRANU LDP-a

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srpski-sabor-dveri-234.jpg

BANjALUKA, 1. FEBRUARA (SRNA) – Pokret „Dveri – za život Srbije“ pokrenuće pred Ustavnim sudom Srbije postupak za zabranu Liberalno-demokratske partije, nakon stavova koje je lider ove stranke Čedomir Jovanović iznio danas u televizijskom duelu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

„Dveri“ smatraju da je, uzimajući u obzir sve izjave i djelovanje čelnika LDP-a u posljednje vrijeme, ispunjen niz uslova za pokretanje postupaka za zabranu te stranke pred Ustavnim sudom Srbije.

Iz ovog pokreta poručuju da su ti uslovi širenje rasne, vjerske i nacionalne mržnje izjavama da su predstavnici afričkih naroda „kanibali“, propagiranje terorizma i podrške terorizmu izjavama čelnika LDP-a kojima podržavaju pokušaj atentata na čelnike Srpske i SPC u Banjaluci i narušavanje teritorijalnog integriteta Srbije izjavama da je teritorija pod kontrolom Albanaca „nezavisna država Kosovo“, kao i zahtjevom da se odustane od Rezolucije 1244.

U saopštenju „Dveri“ se kao osnov za pokretanje postupka za zabranu LDP-a navodi i narušavanje međunarodnih ugovornih obaveza Srbije prema Dejtonskom sporazumu izjavama da bi Republika Srpska trebalo da prestane da postoji kao entitet.

“Dveri“ se pridružuju i zahtjevu da se Skupština Srbije zvanično ogradi od Jovanovićevih i stavova LDP-a, kojima se Srpska naziva „genocidnom tvorevinom“ i očekuju da sve stranke vladajućeg režima prekinu saradnju sa ovom organizacijom i raskinu sve koalicije koje LDP drže na vlasti u Srbiji.

Predsjednik Republike Srpske rekao je danas u televizijskom duelu sa Jovanovićem da kvalifikacija da je Srpska nastala na srebreničkom genocidu, koju je izgovorio lider LDP-a predstavlja uvredu za Srpsku i srpski narod i da bi Jovanović trebalo da se zbog toga izvini.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: