Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Dokumentarcima do istine o ratu

Zastava

BANjALUKA, 6. MAJA – Savez logoraša Republike Srpske /RS/ očekuje da će konačno bio dokazan karakter rata u BiH i da neće ostati usamljen primjer Norveše, čija je državna televizija ovih dana emitovala dokumentarne filmove u kojima je Armija BiH prikazana kao agresor u ratu u BiH.

U saopštenju iz Saveza logoraša RS izražena je nada da će države, čiji su predstavnici tokom posljednjeg rata bili u BiH progovoriti o svemu što su vidjeli i krenuti stopama Norveške.

Savez logoraša RS napominje da su se upravo kadrovi o zvjerstvima mudžahedina iz njihovog filma prikazani u dokumentarcima na Norveškoj državnoj televiziji – NRK i poručuje da će nastaviti da se bori za istinu o ratnom stradanju u BiH.

U namjeri da svijetu prikaže istinu o ratnim dešavanjima u BiH, ne želeći da minimizira bilo čije žrtve, Savez logoraša RS je do sada snimio 16 dokumentarnih filmova koji govore o stradanju Srba i zločinima takozvane Armije BiH, posebno krvavim pirovima mudžahedina iz afro-azijskih zemalja koji su djelovali pod komandom te iste “armije” i krvavili ruke odsijecajući srpske glave.

Dokumentarni film “Grad koji se morao žrtvovati”, autora Olea Flijuma, govori o Srebrenici i u njemu se Srbi prikazuju kao žrtve, a za sve što se tamo dešavalo direktno se optužuje tadašnji predsjednik BiH Alija Izetbegović koji je prihvatio ponudu bivšeg američkog predsjednika Bila Klintona da će Nato napasti srpske ciljeve ako žrtvuje 5 000 ljudi u Srebrenici, ističe se u saopštenju.

Izvor: srna

Vezane vijesti:

ARMIJA BiH PRIKAZANA KAO AGRESOR

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: