Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ĐOKIĆ: OČEKUJEMO DA SE U TUZLI NE PONOVI DOBROVOLjAČKA

Petar Djokic

BANjALUKA, 8. MAJA /SRNA/ – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić očekuje da će obilježavanje 20 godina od stradanja pripadnika JNA u Tuzli 15. maja proteći bez vrijeđanja učesnika skupa, kao što se to nedavno desilo u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

„Apelujemo na vlasti u Tuzli da predstojeći skup bude drugačiji u odnosu na Dobrovoljačku, jer ako ne bi bilo drugačije onda bi to bio veliki problem“, rekao je Đokić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Navodeći da je više predstavnika raznih organizacija upozoravalo da će se, ako se u Tuzli „ponovi Dobrovoljačka“, suprotstaviti obilježavanju stradanja pripadnika drugih naroda u RS, Đokić je rekao da Srpskoj nije potrebna takva spirala događaja, jer je poznato šta iz nje proizilazi.

„Ako je Tuzla ono što sebe smatra da jeste, kaže Đokić treba da popravi ono što nije učinilo Sarajevo“, poručio je Đokić.

On je napomenuo da će, bez obzira na to, u organizaciji Odbora Vlade Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova 15. maja u Tuzli, prema utvrđenom programu, biti obilježeno 20 godina od stradanja pripadnika JNA u „tuzlanskoj koloni“.

„Trenutno imamo procjene da je bezbjednosna situacija povoljna za održavanje skupa u Tuzli i nemamo nijednu indiciju da se planira bilo šta što bi nas spriječilo da održimo ovaj javni skup“, istakao je Đokić.

On je ponovio da je zaprepašten silinom i brutalnim vrijeđanjem prilikom obilježavanja 20 godina od stradanja pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kao i činjenicom da od zvaničnih institucija iz Federacije BiH nije uslijedila osuda ovog ruganja žrtvama.

Đokić očekuje da će policija Kantona Sarajevo ili Federacije BiH podnijeti prijave i procesuirati učesnike grupe koja je nenajavljeno došla u Dobrovoljačku ulicu i brutalno izvrijeđala porodice žrtava i učesnike obilježavanja 20 godina stradanja pripadnika JNA.

„Ako je BiH još uvijek jedna država, onda je nedopustivo da nemamo pristup u svoj dio države kako bismo obilježili stradanje nevinih ljudi“, zaključio je Đokić.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: