Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

ДЕЛОЖАЦИЈА НА ОСНОВУ ЛАЖНИХ ПАПИРА?

Zdravka_Karlica-97df0970Предсjедник Организациjе породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила града Приjедора Здравка Карлица рекла jе да jе за данас наjављена деложациjа породице погинулог борца Ђурађа Гончина коjоj jе, како каже, претходио судски процес пун малверзациjа.

“Ово ниjе први случаj да се за непотраживани стан накнадно поjави дописана документациjа изван свих рокова. Ниjе ни први случаj деложациjе породица погинулих бораца, али jе препун страшних материjалних доказа о малверзациjама”, рекла jе Карлица Срни.

Она jе нагласила да ова организациjа никоме не спори право на имовину, али не жели ни да се њеним члановима спори то исто право, поготово у случаjу какав jе оваj гдjе наводни подносилац наводног захтjева за поврат стана не зна ни спрат ни броj улаза у коjем се стан налази.

“Зато мислим да су овдjе и судови заказали”, рекла jе Карлица.

Према њеним риjечима, прошле године jе ова организациjа постигла договор са министарствима рада и борачко-инвалидске заштите и избjеглица и расељених лица Републике Српске да се адекватно обештети породица Гончин.

“Од тог обећања до сада нема ништа, а вриjеме jе да ова породица почне са миром спавати и да се не мисли да ли ће им, када и ко закуцати на врата”, поручила jе Карлица.

Драженко Гончин, син погинулог борца, рекао jе да jе овоj породици стан додиjелила приjедорска фирма “Боснамонтажа” као наjугрожениjоj породици своjих бивших радника након што jоj jе таj стан враћен у посjед, будући да поврат у предвиђеном року ниjе затражила породица коjа jе до почетка рата била корисник станарског права, а коjа се послиjе из Њемачке преселила у Америку.

“У jулу 2002. године од Министарства за избjеглице и расељена лица Републике Српске добио сам потврду да за оваj стан ниjе поднесен захтjев за поврат имовине, а послиjе се у судском процесу поjавила службена забиљешка из априла исте године, дакле три мjесеца раниjе, да стан jесте потраживан и да jе потраживан у року. Чак jе исти службеник потписао оба документа”, наводи Гончин.

Према његовим риjечима, индикативно jе да се иста службена забиљешка поjавила за jош три jеднако атрактивна стана у истом насељу и да у сва четири случаjа бивше кориснике станарског права заступа исти адвокат.

“Ми смо таj стан откупили 2004. године и укњижили као своjе власништво, али након тога крећу разне малверзациjе с циљем довођења суда у заблуду. Основни суд у Приjедору доноси пресуду у нашу корист, али у тужби друге стране против Министарства за избjеглице и расељена лица Српске, ресорно министарство губи спор и моjоj породици налаже деложациjу”, каже Гончин.

Он у децембру 2013. године улази у поступак ванредног правног лиjека о коjем одлуку очекуjе овог мjесеца.

“Ми тражимо преиспитивање одлуке Окружног суда у Бањалуци коjом jе коверат непознатог садржаjа, пошиљаоца из Санског Моста, прихваћен као валидан захтjев за поврат стана. Од жене коjа jе послала наводни захтjев, писан ћирилицом, тражено jе да исто понови, али она то ниjе учинила. Друга страна правда то говорећи да jе остарила и да зато не зна поновити”, каже Гончин.

Другостепени суд затражио jе и поништење уговора о откупу стана, али Гончин и даље има рjешење о власништву jедан кроз jедан из децембра прошле године. Он тражи од Министарства за избjеглице и расељена лица да обештети или његову породицу за стан и за 12 година судских трошкова или бивше власнике станараског права.

“Ми смо двоструке жртве рата. Отац jе погинуо као припадник Воjске Републике Српске, а маjка jе Хрватица и само она и ми знамо кроз какве jе тортуре пролазила због своjе националности”, додао jе Гончин.

У стану на Пећанима живи жена погинулог борца са три сина, снахом и троjе унучади. Четврти син jе на привременом раду у Словениjи. У вриjеме погибиjе Ђурађа Гончина наjстариjи син jе имао десет, а наjмлађи три године.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

ПРИВРЕМЕНО ОДГОЂЕНА ДЕЛОЖАЦИЈА ПОРОДИЦЕ БАБИЋ …

КАРЛИЦА: СРПСКА НАСТАЛА НА ОДБРАНИ, А … – Jadovno 1941.

МУСЛИМАНСКИ ЕКСТРЕМИСТИ КРИВИ ЗА … – Jadovno 1941.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: