Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Delegacija Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba u posjeti udruženju Jadovno 1941.

SNV-J1941-17.jpgU subotu 17. aprila 2010.delegacija Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba posjetila je udruženje Jadovno 1941. u Banjaluci.
Delegaciju u kojoj su bili vijećnici Željko Ciganović dipl. ing. prometa, Bogdanka Srdić-Vulpe prof. i Zdravko Kerkez, prof. primio je predsjednik udruženja Jadovno 1941. Dr Dušan Bastašić.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, Dr Bastašić je upoznao goste sa programom i ciljevima udruženja Jadovno 1941. Istaknuta je važnost već formiranog Odbora za sjećanje na Jadovno 1941., za trajno obilježavanje mjesta likvidacije nevinih žrtava u kompeksu ustaških logora Jadovno 1941. Razmatrane su i neposredne aktivnosti na organizovanju ovogodišnjeg obilježavanja „Dana sjećanja na Jadovno 1941.“ koje će se održati u subotu 26. juna 2010. na lokaciji Spomen područja logora Jadovno, Šaranova jama i logora Slana na ostrvu Pag.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: