Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

DANAS ISPRAĆAJ POSMRTNIH OSTATAKA SEDMORO SRBA

NESTALI.jpg

BANjALUKA, 18. JUNA /SRNA/ – Posmrtni ostaci sedmoro Srba poginulih u proteklom ratu, koji su identifikovani u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske, biće ispraćeni danas sa spomen-kosturnice na banjalučkom Novom groblju.Ispraćaju posmrtnih ostataka četiri vojnika i tri civila prisustvovaće ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić.

Parastos će biti služen u 12.00 časova, a za 12.20 predviđeno je obraćanje zvaničnika, a ispraćaj je zakazan za 12.45 časova.

Prema naredbi Tužilaštva BiH, Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske obavio je 23. maja konačnu identifikaciju tri lica ekshumirana u krugu bihaćke kasarne „Adil Bešić“.

Identifikovani su Sretko /Uroša/ Kljajić, rođen 1949. godine u mjestu Banjani, opština Bosanska Krupa, nestao 3.jula 1995. godine na području Suve Međe, Nikola /Mileta/ Novaković, rođen 1937. godine u Slunju, u Hrvatskoj, vojnik VRSK, nestao na području Johovice 12.jula 1995.

godine i Srećko /Janka/ Višnjić, rođen 1965. godine u mjestu Slunj, pripadnik VRSK, nestao 13.jula 1995. godine na području Cetingrada.

Prema naredbi banjalučkog Okružnog tužilaštva, 7.juna u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske identifikovana su tri lica
ekshumirana na više lokaliteta.

Identifikovani su Milorad /Dragana/ Trivanović rođen 1951. godine u mjestu Zut, u opštini Dvor na Uni, Hrvatska, civil, nestao
7.avgusta u mjestu Zut, a ekshumiran na području opštine Kostajnica, Jovan /Mile/ Vitas, rođen 1946. godine u mjestu Medak, u Hrvatskoj, vojnik, nestao 12. avgusta na Grabežu, a eksumiran u Ključu i Đuro /Milana/ Novaković, rođen 1940. godine u Krnjezuši, opština Bosanski Petrovac, civil nestao 14. septembra 1995. godine u Krnjeuši, a ekshumiran u Bosanskom Petrovcu.

Po naredbi Tužilaštva BiH, 13. juna u Zavodu za sudsku medicinu RS identifikovan je Nikola /Lazara/ Matijević, rođen 1955. godine u Mirkovcima,u Hrvatskoj, vojnik VRSK nestao 1.avgusta 1995. godine u Klokotu, a ekshumiran iz kruga sadašnje kasarne „Adil Bešić“.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: