Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Ćurguz: Tri porodice žrtava traže pomoć u pisanju prigovora

pantelija curguz.jpg

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Pantelija Ćurguz potvrdio je da su se do sada ovoj organizaciji javile tri porodice žrtava iz Dobrovoljačke ulice kako bi im bila pružena pravna pomoć u pisanju zajedničkog prigovora Tužilaštvu BiH u predmetu “Dobrovoljačka”.

Ćurguz je u ime BORS-a pozvao sve porodice žrtava iz Dobrovoljačke ulice da se jave ovoj organizaciji kako bi im pružili pravnu pomoć u pisanju zajedničkog prigovora Tužilaštvu BiH za obustavu istrate u predmetu “Dobrovoljačka”.

“Namjeravamo da sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske uradimo zajedniči prigovor Tužilaštvu BiH”, rekao je Ćurguz Srni.

On pretpostavlja se nisu sve porodice žrtava iz Dobrovoljačke ulice u situaciji da same urade kvalitetan odgovor na odluku Tužilaštva da obustavi istragu u ovom slučaju ratnog zločina.

Ćurguz je istakao da se ovim putem želi pokazati jedinstvo i timski rad, dodajući da je svima stalo da se dokaže istina u slučaju “Dobrovoljačka”.

Broj telefona na koji se porodice mogu javiti je 051/211-726 ili 065/583-455, saopšteno je iz BORS-a.

Tužilaštvo BiH donijelo je 17. januara naredbu o obustavljanju istrage u slučaju “Dobrovoljačka” protiv ukupno 14 lica, među kojima i Ejupa Ganića, Zaima Backovića i Jovana Divjaka, jer je utvrđeno da u njihovim radnjama nisu sadržana obilježja krivičnog djela.

Izvor: srna

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: