Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Cerić čini sve da minimizira srpske žrtve

Datum objave: subota, 28 januara, 2012
Veličina slova: A- A+
Mustafa Cerić
Mustafa Cerić

Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić čini sve da ozakoni postojanje duplih standarda prema kojima su Bošnjaci nevini, a Srbi zločinci, srpske žrtve nebitne, a da bošnjačke treba preuveličavati, smatra šef poslaničkog Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Drago Kalabić.

Kalabić je ocijenio da Cerić samo produbljuje ionako duboke podjele među narodima i da je sastanak sa članovima porodica Bošnjaka uhapšenih zbog sumnje da su počinili ratne zločine u zatvoru “Silos” u Tarčinu samo jedna u nizu aktivnosti kojima poglavar Islamske zajednice čini sve da BiH učini nemogućom.

“On samo treba da objelodani svoju namjeru da ovu državu učini nemogućom, objelodani njenu podjelu i kaže da mu je to cilj. Ako na tom cilju radi, onda razumijem ovo što radi”, rekao je Kalabić Srni.

Prema njegovim riječima, potpuno je nerazumljivo da jedan vjerski lider, koji se odavno pretvorio u političkog lidera, radi to što radi i još da traži da ga neko razumije.

Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić primio je danas u Sarajevu članove porodica osam Bošnjaka koji su novembra prošle godine uhapšeni u Hadžićima, u blizini Sarajeva, po nalogu Tužilaštva BiH zbog sumnje da su počinili ratni zločin u zatvoru “Silos” u Tarčinu.

Optužnica za zločine u Tarčinu podignuta je protiv Mustafe Đelilovića, Fadila Čovića, Mirsada Šabića, Nezira Kazića, Bećira Hujića, Halida Čovića, Šerifa Mešanovića, i Nermina Kalembera.

Prema navodima u optužnici, u različitom vremenskom trajanju od jednog do 1 334 dana u logoru “Silos” protivpravno je zatvoreno najmanje 500 civila srpske nacionalnosti, kao i najmanje 90 osoba hrvatske nacionalnosti.

U optužnici se navodi da su zatvoreni civili bili izloženi nečovječnom postupanju, mučenju, namjernom nanošenju snažnog tjelesnog ili duševnog bola, nanošenju velikih patnji i povreda tjelesnog integriteta ili zdravlja, oduzimanju prava na pravično suđenje, kao i prisiljavanju na prinudni rad.

Izvor: srna

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top