fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Časni krst na Rtnju, na krovu Srbije, slomljen i oskrnavljen (FOTO)

Srušen Časni Krst

Časni Krst na „Krovu Srbije“, iz za sada nepoznatih razloga i od strane nepoznatih počinioca,  ne „svetli“ na vrhu Rtnja.

Danas, 20.marta, u nedelju Prve nedelje Velikog posta,  došlo je do ozbiljnog oštećenja Časnog Krsta koji je skoro godinu dana odolevao vremenskim i drugim nepogodama koje su imale za cilj da ga sklone sa vrha Rtnja.

Da se podsetimo – tridesetog maja, leta Gospodnjeg 2016. trideset troje hodočasnika predvođenih patrionalistima SrBskog Nacionalnog Fronta (srbskinacionalnifront.com), nakon višemesečnih priprema i organizacije uspona, uspelo je da odnese i postavi Časni Krst na vrhu Šiljak, koji se nalazi na 1556m nadmorske visine i time doprinese da Pravoslavni Krst zablista na ostacima porušene kapele. Uz velike napore, osim prelepog drvenog Krsta visine dva ipo metra, osveštanog u  srBskom manastiru i uz blagoslov,  odnet je sav potreban materijal, cement, pesak, neophodne količine vode, odgovarajuća armatura i alat. U večernjim časovima, Krst je podignut na mestu gde je bez malo godinu dana blistao. Svo ovo vreme ljudi su neprekidno dolazili i poklanjajući se Krstu, polako ali sigurno  počeli  da stvaraju mesto hodočašća.

Krts_Zavetnici_Rtanj

Nakon podizanja, uzimajući u obzir operativne informacije da se grupa satanista sprema da oskrnavi i ukloni podignuti Krst na Rtnju, noć pred Vidovdan, patrionalisti Fronta  su postavili mali odbrambeni kamp pored Krsta i braneći Krst uspeli su u večernjim časovima, uz pomoć donetog agregata, da osvetle Krst sa rasvetom jačine 3000 vati. U ranim jutarnjim časovima, uz miris tamnjana i zvuke duhovnog pojanja, pridružila im se velika grupa planinara koja je došla na vrh Rtnja u okviru višegodišnjeg tradicionalnog „Vidovdanskog uspona na Rtanj“.  Dogaćaj je obeležen i ovekovečen mnogobrojnim fotografijama i snimcima koji se i danas šire internetom.

Nakon što je Kapetan Dragan – Kep, na veliku sramotu srBsku i bez uspeha da se to spreči, isporučen hrvatima, patrionalisti Fronta su u njegovu čast organizovali hodočašće i u gorioniku odnetom za tu namenu, nakon što su uredili prilaz, krečom ofarbali kamenje koje obeležava prilaz Krstu,  zapalili sveće za zdravlje heroja odbrane srBske Nacije.

Krst_na_Rtnju_uspon

Poslednje organizovano hodočašće na Časni Krst na Rtnju, patrionalisti SrBskog Nacionalnog Fronta su organizovali još jedan uspon na Krstovdan, leta Gospodnjeg 2016. Tom prilikom, u teškim vremenskim uslovima, uz miris tamnjana i u skladu sa starom svetosavskom verom, kao i svaki put, očitan je Akatist Časnom Krstu i zapaljene su sveće za sve stradale branioce Pravoslavlja Srbije i SrBstva. Od toga dana, Krst je odolevao niskim temperaturama i olujnim vetrovima do danas. Informacija o oštećenju Krsta neprijatno je iznenadila sve a najviše patrionaliste SrBskog Nacionalnog Fronta, branioce Časnog Krsta na „Krovu Srbije“.

Foto: SrBski Nacionalni front
Foto: SrBski Nacionalni front

Ekskluzivno vas obaveštavamo da smo saznali da je u toku opšta mobilizacija patrionalista Fronta koji će se u satima koji su pred nama krenuti ka Časnom Krstu na vrhu Rtnja i dati sve od sebe da, i  pored izuzetno niskih temperatura, olujnog vetra i veoma teških vremenskih uslova ponovo podignu Krst na Krov Srbije. Nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja, uspeli smo da dobijemo i zvanično obaveštenje Fronta.

Naime, Dejan Grujić, jedan od osnivača i predsednik SrBskog Nacionalnog Fronta nam je potvrdio da patrionalisti kreću na hodočašće ka Krstu na Rtnju i dodao:

“ Oslanjajući se na reči Svetog Vladike Nikolaja koji kaže „Šta god tkaš, vezuj konce za nebo“, danas, u nedelju Prve nedelje Velikog Posta, sa neopisivim bolom i kontrolisanim osećajem  potrebe za pravdom, u skladu sa Prvom nedeljom Velikog Posta, potvrćujem vam sve ovde navedene informacije kao i nameru da, u satima koji su pred nama, krene organizovana grupa patrionalista SrBskog Nacionalnog Fronta, koja će, uz dobijeni blagoslov i Božiju pomoć, ponovo podići Krst na mestu gde ga je postavila pre godinu dana. Koristim priliku da vas obavestim da će informacije o ovom dogaćaju, moći da se dobiju na radiju “ probudjenje.radio12345.com “ kao i na portalu „srbin.info“.

Foto: SrBski Nacionalni front
Foto: SrBski Nacionalni front

U ovo vreme predizbornog ludila, želimo da se, ovim putem, ogradimo od bilo kakvih „Frontova“ koji niču kao pečurke kao i od bilo koje političke opcije jer SrBski Nacionalni Front, kao organizacija koju smo registrovali sada već davne 2008. nema apsolutno nikakvih političkih pretenzija, nikakve želje za foteljama i time ne samo da ne ide u pravcu pojedinih pokreta kojima je to smisao postojanja kao i onih koji pozivaju na bojkot izbora kao opciju „spasa“ za srBski narod, već čak ne učestvuje ninačijoj listi niukom pogledu na predstojećim izborima jer duboko verujemo u reči Dimitrija V. Ljotića:

“ Demokratija je starija sestra komunizma, iz iste porodice, od istog individualističkog oca. I komunizam i demokratija razbijaju zajednicu: komunizam kroz borbu klasa, a demokratija kroz građanski rat političkih stranaka“.

Uz neizmernu tugu i bol povodom potapanja jedne od najvećih srBskih Svetinja – valjevske Gračanice, blagodarimo svima vama koji nas podržavate molitvom uz poruku koju nam je ostavio Sveti Sava – Da držimo veru čistu i molitvu čestu. Amin.

(SrBski Nacionalni Front)

Izvor: Srbin Info

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: