fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Boško Obradović: Kako je Republika Srpska postala matica!?

Boško Obradović
Boško Obradović

Republika Srpska je u proteklih 48 sati pokazala kako treba da izgleda država i matica svih Srba.

RS je stala iza svog vojnog komandanta koji je sprečio treći uzastopni genocid nad srpskim narodom u 20. veku, svoju vojsku nazvala časnom i rat odbrambeno-otadžbinskim, generala Mladića proglasila herojem Otadžbinskog rata i odlučila da pruži punu pravnu i finansijsku pomoć svim svojim građanima u Haškom tribunalu. Ovo je promena kompletne političke paradigme koja se dogodila za samo 48 sati.

Srbija je ponovo obrukana od strane aktuelnog režima i poniženi smo po ko zna koji put. Nacionalnu izdaju režim je proglasio nacionalnim dostojanstvom, predaju pobedom, a poniženje dostignućem. Ne samo da je država i nacija u potpunosti degradirana, već smo iznova na najveći mogući način direktno udarili protiv interesa Republike Srpske. Od hapšenja Radovana Karadžića, preko Istanbulske deklaracije i skupštinske rezolucije o Srebrenici, do hapšenja Vučurevića i Mladića, beogradski režim u kontinuitetu već dve godine vodi politiku protiv interesa Republike Srpske. Tadiću je bliži Zagreb i Istanbul od Banjaluke, a uvek kada je mogao da izabere između interesa srpskog naroda i interesa Brisela i Vašingtona izabrao je kolonijalnog gospodara u čijoj je vazalnoj službi.

Sa druge strane, paradoksalno, Republika Srpska koja se svakako nije mogla nadati da će najžešći politički udari doći iz Beograda, svakim danom je sve jača i osvaja sve više svoje slobode i samostalnosti. U proteklih 48 sati RS je pokazala kako treba da izgleda srpska država i matica svih Srba. RS je stala iza svog vojnog komandanta koji je sprečio treći uzastopni genocid nad srpskim narodom u 20. veku, svoju vojsku nazvala časnom i rat odbrambeno-otadžbinskim, generala Mladića proglasila herojem Otadžbinskog rata i odlučila da pruži punu pravnu i finansijsku pomoć svim svojim građanima u Haškom tribunalu. Ovo je promena kompletne političke paradigme koja se dogodila za samo 48 sati.

To je srpski predsednik

Da bismo potvrdili ovu tezu o prelomnim događajima koji se upravo odvijaju u RS, a koje pokazuju i svi mitinzi podrške generalu Mladiću širom RS koji još uvek traju, navešćemo samo nekoliko izjava predsednika Dodika, koje dokazuju da se radi o novoj političkoj paradigmi: „Predsednik Dodik saopštio je da podržava pravo boraca i građana RS da izraze svoj stav povodom hapšenja generala Ratka Mladića. Dodik je rekao da umesto što u Sarajevu likuju zbog hapšenja Mladića, bilo bi bolje da daju odgovor na brojna zverstva nad Srbima za koja niko nije odgovarao, a čije protagoniste bošnjački političari tretiraju kao zaslužne građane.

Dodik kaže da je Vojska RS predstavljala izraz volje srpskog naroda u BiH za opstankom i odbranom svojih ognjišta i prava. Dodik je rekao da će kao predsednik uvek i na svakom mestu čuvati ugled i dostojanstvo Vojske RS kao časne formacije od najvećeg značaja za očuvanje srpskog naroda u BiH za vreme odbrambeno-otadžbinsko rata. On je najavio da će RS u skladu za zaključcima Narodne skupštine formirati fond za pružanje pravne pomoći osobama koje su optužene u Haškom sudu, a od Vlade RS zatražio da hitno obavi neophodne procedure da bi taj fond bio formiran”.

Izvor: B92

 

Dveri Srpske

Veliki dokaz slobodarstva Republike Srpske je i poziv Boračke organizacije Dverima da budu jedini gost centralnog mitinga u Banjaluci i obrate se praktično u ime čitave srpske intelektualno-političke elite sa obe strane Drine. Jer pozvati na centralni miting u prestonici RS jedino sistemsku opoziciju iz Srbije i političku organizaciju koja je predmet neviđene medijske cenzure u Beogradu, svakako je pokazatelj slobodnog političkog delovanja kakvog Srbiji odavno nema.

Za ovaj miting je rečeno da je bio jedan od najboljih srpskih političkih skupova još od vremena Radovana Karadžića, a nije slučajno što je u našim medijima prećutano da se sve vreme skandiralo Ratku Mladiću i protiv Borisa Tadića koga je Banjaluka nazvala beogradskim ustašom. Srđan Nogo, koji je govorio u ime Dveri, bio je jedini govornik pored trojice boraca Otadžbinskog rata i predstavnika Boračke organizacije, što je takođe svojevrsna poruka da Tadić nije Srbija i da u Mladoj Srbiji raste jedna nova politička generacija koja se prema Republici Srpskoj odnosi na jedan potpuno nov politički način, dijametralno suprotan ponašanju aktuelnog režima.

Za Dveri RS je odavno srpskija od Srbije, koja je pod gorom okupacijom nego protektorat BiH, i svaki naš boravak u RS je vreme provedeno na slobodi, gde se može misliti, govoriti i delovati srpski kako je to u Beogradu odavno nemoguće. Međutim, ako je Srpska danas Srbija, i ako je politički primer stvaranja nacionalne države sa one strane Drine ono zbog čega moraju da budu progonjeni svi učesnici u tom istorijskom poduhvatu i jedinoj srpskoj pobedi u poslednjih 20. godina, onda taj primer tiho ali sve odlučnije prelazi Drinu i useljava se u stremljenja Mlade Srbije koja se suprotstavlja kolonijalnoj upravi kojoj je na čelu Boris Tadić, sa uverenjem da je blizu dan kad će i Srbija biti Srpska.

Izvor: DVERI

Izvor članka: SRPSKA MREŽA

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: