fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Boško Antić: Đukić, talac Hrvatske

General Đukić je častan čovek koji je više od mesec dana talac u Crnoj Gori. Hrvatska Crnoj Gori nije dostavila dokumentaciju za izručenje, jer je još uvek piše

Admiral Boško Antić

Admiral Boško Antić

POSLE više od mesec dana „posmataranja“ šta se događa sa uhapšenim generalom Borislavom Đukićem u zatvoru u Spužu naša zemlja je najzad reagovala – zatražila je da se izruči Srbiji koja bi mu, ako za to ima razloga, sudila pred našim sudovima.

Ovo je dobar potez iako je utisak da su u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu daleko ažurniji i glasniji kada treba zaštititi njihove oficire.

Hrvati tek pišu optužnicu protiv Đukića, budući da su svesni da ga ne mogu „dobiti“ zbog rušenja brane koja nije srušena i zbog incidenta u kojem niko nije nastradao. Prema novoj optužnici, on je bio na čelu osmočlane grupe oficira koji su odgovorni za smrt 117 civila u granatiranju. Reč je o hrvatskoj perfidiji koja ignoriše niz činjenica, posebno napad ZHG na kasarne u Šibeniku i okolnim mestima.

U ovom gradu jeste bilo najgore. Kasarne, ratna luka i stanovi porodica vojnih lica bili su pod opsadom. Jedinicama hrvatskih gardista, grupisanim za udar na Krajinu, posle poraza od Kninskog korpusa i odsečenim od mora, bio je potreban bilo kakav uspeh.Pritisci na oficire JNA i njihove porodice u septembru kulminirali su 1991. Isključeni su im struja, voda, telefoni… Životi su bili u pitanju.

Pripadnici hrvatskog MUP-a, ZNG i naoružani meštani 18. septembra napali su kasarne i sve druge objekte u Šibeniku. Predsednik opštine od komandanta Vojnopomorskog sektora zahtevao je predaju. Zatražena je, zato, pomoć aviona JNA. Kninski korpus, uprkos brojnim snažnim jurišima hrvatskih gardista, uspeo je da očisti šibensko zaleđe.

General Đukić je častan čovek koji je više od mesec dana talac u Crnoj Gori. Hrvatska Crnoj Gori nije dostavila dokumentaciju za izručenje, jer je još uvek piše. Naša država mora oštrije da brani njegove interese i čast srpskog oficira.

Ne dozoli, Srbijo, da general Đukić bude tačno 50. Srbin izručen Zagrebu, ako ni zbog čega drugog, ono zbog toga što Hrvatska nije nijednog svog građanina izručila Srbiji da mu sudi za zločine prema njenim građanima.

 

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Uhapšen srpski general u penziji Borislav Đukić – Jadovno 1941.

Hapšenje Borislava Đukića: O generalu nema ko da piše …

CRNA GORA DA IZRUČI SRBIJI GENERALA ĐUKIĆA – Jadovno …

Otadžbinski rat ostalo – Jadovno 1941

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: