fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

BORAVAK U BOLNICI – REZULTAT POKUŠAJA UBISTVA

vojislav_seselj

HAG, (SRNA) – Predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj izjavio je danas da je njegov posljednji poravak u bolnici u Lajdenu, u noći između 8. i 9. marta, rezultat pokušaja ubistva.

Šešelj je istakao da je, kada se Haškom tribunalu predao u februaru 2003. godini, njegovo zdravlje bilo relativno dobro, jer je imao astmu i povišeni krvni pritisak, koji je lijekovima uspješno držao „pod kontrolom“. Atak na njegovo zdravlje, kako je rekao, počeo je ubrzo po njegovom dolasku u Hag, prvo „napadom na jetru, a zatim na srce“.

„Već tri godine atakuju na moje srce. Ono će valjda izdržati dovoljno da iznesem završnu reč“, naglasio je Šešelj, ocijenivši smiješnim nastojanje i ljekara i sudskog vijeća da se njegovi zdravstveni problemi prikažu kao efekat gojaznosti.

Prema njegovim riječima, defibrilator koji mu je ranije ugrađen je prošle nedjelje „prosto poludio“. „Prethodno sam se osećao dobro, probudio sam se u toku noći, gledao sam neki film, a u 4.15 sam osetio prvi šok. Izmerio sam puls, bio je skoro normalan 75. U 5.50 je došlo do novog elektro-šoka, svaki sledeći je bio sve jači“, prepričao je Šešelj.

On je rekao da dva alarma u njegovoj sobi nisu radila i da je „onaj koji je isključio prva dva, zaboravio da postoji i treći“. Šokove koje je osjetio, Šešelj je opisao „kao da vas udari tramvaj u punoj brzini, i tako šest puta“.

Zbog neispravnog ICD aparata, Šešelj je morao da bude operisan, a kada je, kako je naveo, pitao ljekare da li su ikada čuli da defibrilator proizvodi elektro-šokove, oni su rekli da nisu nikada. „Ovo je neko proizveo spolja i ovo je pokušaj ubistva“, izjavio je Šešelj.

On je rekao da „glavni kreatori“ namjeravaju da ga ubiju između završne riječi i saopštenja presude, ali da ne zna tačno kada.

U nastavku iznošenja završne riječi, Šešelj je rekao da su na prostoru bivše Jugoslavije najprije stradali Srbi u Hrvatskoj, čiji je progon započeo po dolasku Franje Tuđmana na vlast. „Žrtve su bile Srbi koji nisu učestovali ni u kakvoj borbi“, rekao je Šešelj, dodavši da je Tuđman „počeo da vraća ustaške simbole“.

Šešelj je osporavao tvrdnju zastupnika optužbe u završnoj riječi da su dokazali optužbe protiv njega za ratne zločine, ističući da „oni nisu ni osporavani“.

Šešelj je izjavio da se on bori za veliku Srbiju i da je to njegov lični i cilj SRS-a.

„Velika Srbija nikada nije bila cilj Slobodana Miloševića, Veljka Kadijevića, Borisava Jovića, Blagoja Adžića, Radovana Karadžića, Milana Martića, Jovice Stanišića ili Franka Simatovića“, rekao je Šešelj.

On je dodao da mnogi od njih i danas „kukaju za Jugoslavijom“, ali da se to ne može „na vještački način pripisati kao zajednička koncepcija“.

„Tužilaštvo insistira da smo se borili za homogenu Republiku Srbiju, a nigde u spisima za to nema uporišta“, konstatovao je Šešelj.

Iznošenje završnih riječi nastavlja se sutra. Pretres je večeras završen pola časa ranije nego što je predviđeno.

Šešelj je rekao da mu je bilo neprijatno da kaže da mu treba pauza, ali da je predsjedavajući sudija to dobro zapazio.

 

Izvor: srna

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: