Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Bora M. Karapandžić – Građanski rat u Srbiji 1941-1945

gradjanski-rat-u-srbiji.jpg

Kao poslednji Mohikanac, u istoimenom romanu Džona Fenimora Kupera, osvedočeni antikomunist i rodoljub građanske zemlje Srbije, B. Karapandžić verno beleži hroniku bratoubilačkog rata, pod okriljem germanskih okupatora. On to čini pod videlom Istine, koja dopire u sve senke tame i inflagranti greha i zločina vajnih rodoljuba.

U voluminoznoj knjizi (446 strana), uz pozamašnu bibliografiju (37 knjiga), sadržaj osobenog udžbenika „Građanski rat u Srbiji” obiluje poznatim i do sada nepoznatim događajima pohranjenim u tajnim svetskim arhivima. U 16 pozamašnih poglavlja nalaze se brojna svedočanstva i osvrti na događaje minulog rata, koja nisu bila dostupna širokom auditoriju sveta, posebno u Srbiji. Po sentenciji da istoriju piši pobednici, istina je bila okovana u teška gvožđa i bukagije, koje su se duboko zasecale u duh čojstva i junaštva. Sve je bilo sračunato u odbranu zločinačke komunističke ideologije, koja je neviđenim terorom uništavala vekovne tekovine Karađorđeve Srbije.

Uz poruku da je ova osobena knjiga namenjena budućim pokolenjima B. Karapandžić, kao istorik i nadasve učesnik tog Građanskog rata, ističe da je krvavo i krvlju pisana,čime se može smatrati merodavnom i autentičnom.

 

 

 

 

Izvor: novo-videlo

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: