fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

BIVŠI PRIPADNIK HVO-a OSUĐEN ZA ZLOČIN NAD SRBIMA

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/doboj_grad.jpg

DOBOJ, 18. JULA /SRNA/ – Okružni sud u Doboju osudio je na kaznu zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci lice čiji su inicijali P.I. iz Slavonskog Broda za krivično djelo ratnog zločina protiv civilnog srpskog stanovništva.

Ovo lice optužnica tereti da je tokom 1992. godine, kao pripadnik 103. Derventske brigade HVO-a, počinilo ratne zločine nad srpskim civilnim stanovništvom u logorima na području opštine Derventa jer je učestvovao u pojedinačnom i kolektivnom mučenju lica srpske nacionalnosti i time im namjerno nanosio snažni tjelesni i duševni bol i patnje, kao i povrede tjelesnog integriteta i zdravlja, te podsticao druge na izvršenje tih djela.

Kršeći pravila međunarodnog prava za vrijeme rata ili oružanog sukoba, P.I. je vršio zločine od 28.aprila do druge polovine juna 1992. godine u više neidentiFikovanih objekata, 7. maja u prostoriji Doma JNA, kao i u drugoj polovini maja ili početkom juna u takozvanom hangaru „R“ sve na području opštine Derventa, objavljeno je na internet stranici Okružnog suda.

Na osnovu Zakona o krivičnom postupku RS ovo lice se obavezuje na plaćanje troškova krivičnog postupka od 665,30 KM i paušala od 500 KM, u roku od 90 dana od dana pravosnažnosti presude pod prijetnjom izvršenja.

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: