fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

BABIĆ NE PRISTAJE NA DELOŽACIJU

Kozaraska_Dubica-b00c1aa2Goran Babić iz Kozarske Dubice izjavio je da ni po cijenu života neće pristati na deložaciju njegove porodice iz porodične kuće, koju je zakazao Osnovni sud u Kozarskoj Dubici za srijedu, 4. mart.

Babić je svoju imovinu u Pakračkoj Poljani u Hrvatskoj 1992. godine mijenjao za imovinu Petra Suknajića u Kozarskoj Dubici.

„Po cijenu života neću pristati na deložaciju, jer nemam kuda da idem sa suprugom, dvoje maloljetne djece i nepokretnom majkom“, izjavio je Srni Babić.

Babić kaže da nije dobio zvanično sudsko obavještenje o deložaciji, već je za to saznao od komšija, nakon čega mu je u Sudu potvrđeno da se u srijedu u 9.00 časova priprema iseljenje njegove porodice.

Prema njegovim riječima, preminuli Petar Suknajić sa kojim je mijenjao imovinu 1992. godine, za života nikada nije tražio raskidanje ugovora o zamjeni nekretnina, ali su to uradili njegovi nasljednici 2000. godine nakon ostavinske rasprave.

„Sa Suknajićem sam mijenjao novoizgrađenu, ali nedovršenu kuću u koju sam do sada uložio 50.000 KM, dok je moja kuća u Hrvatskoj potpuno devastirana, jer Suknajići u njoj uopšte nisu boravili“, istakao je Babić.

Babić je apelovao na pravosudne institucije Republike Srpske da odlože deložaciju do ljeta, kako bi mogao angažovati advokata, jer je njegov raniji pravni zastupnik u međuvremenu preminuo.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

4. Problem oduzetog stanarskog prava izbjeglih Srba iz Republike …

Otimačina, šikaniranje i pravosudna farsa – Jadovno 1941.

Četnicima nije mesto u Zagrebu! – Jadovno 1941.

OTIMAČINA DOLAZI NA NAPLATU – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: