Трећи састанак одбора села Челебић

tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2013/ognjena-marija-livanjska.jpgУ недељу 06.07.2014 по трећи пут ове године су се састали Челебићани, чврсто решени да заврше започети посао око обнове Спомен-гробља на Барјаку. Присутне је о реализацији досадашњих радова упознао председник одбора села Челебић, који делује у оквиру удружења ОМЛ, Владо Козомора. Расправљало се о три тачке дневног реда:

-коначни изглед спомен-плоче и њена израда, као и израда капије и ограде на спомен гробљу;
-начин одржавања спомен гробља и активног гробља на Барјаку;
-организација скупа у Врбици 04.08.2014.

На састанку је договорено следеће:

-       трошкове израде спомен-плоче, њен транспорт и постављање ће бити донација Славка (Гаје) Вујановића као и израда ограде и капије на спомен-гробљу, чија се вредност процењује на 1.000.00 евра. На састанку је договорено да се направи и постави плоча са именима десеторице Челебићана настрадалих у последњем рату, што би било финансирано заједничким средствима. Активностима обнове поред досадашње уплате од 30.000,00 динара прикључио се и Стеван (Марка) Црногорац, који је донирао и специјални масу за заштиту бетона од атмосферских падавина као и фарбу за металну конструкцију, чија се вредност процењује на 100 евра.

-       Договорено је да се обавесте чланови свих породица који имају гробна места на гробљу на Баријаку да у складау са својом савешћу и могућностима уплате новчана средства која би била на заједничком рачуну, а која би се користила за кошење и чишћење гробља. Договорено је да се изабере најповољнија понуда и да се
гробље коси и чисти два пута годишње.

-       Ове године село Челебић је домаћин организације прославе празника Свете Марије Магдалене (Благе Марије) 4. августа код Врбичке цркве, дана када се окупљају становници околних села са својим породицама, па је у циљу што боље организације договорено да сви Челебићани у што већем броју дођу у време Илинданских дана, присуствују парастосу на спомен-гробљу на Барјаку 03. августа и помогну спремање прославе у Врбици 04. августа.

-       Договорено је да за другу фазу обнове спомен гробља и организацију скупа у Врбици сви они који су пореклом везани за Челебић
и сви људи добре воље, уплате 3.000,00 динара или онолико колико су у могућности на рачун удружења ОМЛ – број жиро рачуна 160-380800-45 са позивом на број за село Челебић 30062013.

Одбор села Челебић

 

Извор: Огњена Марија Ливањска

Везане вијести:

Промоција петог издања књиге Буда Симоновића Огњена Марија Ливањска у Бања Луци

ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ У ЛИВНУ

Извештај и закључци округлог стола Православно становништво Ливна и Ливањског поља