Гордана Достанић: Планско уништење српског народа на подручју Ливањског поља

Гордана Достанић
Гордана Достанић

Погледајте излагање Гордане Достанић, предсједнице УО удружења Огњена Марија ливањска, на трибини „Зашто негујемо културу заборава?"

Позивајући се и на несрпске изворе, ГорданаДостанић је изнела низ статистичких података који јасно указују на планско уништење српског народа на подручју Ливањског поља. Наводећи страдања Ливањских Срба, осврћући се на злогласне Челебиће, она је истакла политички проблем који је сасекао ширење истине.

 

 

 

«Политички естаблишмент тог времена је зарад братства и јединства српске жртве натерао да ћуте, јер би се ширењем истине нарушила идеологија заједничке државе. Тако је жртва живела поред својих џелата осуђена и на тишину. Дочекали смо да друга страна пласира своју причу и да нас временом натера да постанемо жртва сопственог ћутања. Зато сматрам да је за одбрану наше културне баштине и историје појединац испред државе.» - поручује Достанић.

 

Препуна слушаоница Факултета политичких наука у Београду

 

Тема трибине био је геноцид почињен над српским народом на подручју Независне државе Хрватске и деценијама дуго «ћутање» о злочину, чији смо и данас сведоци.

 

Свети Вукашин међу својима

 

Трибину је 22. децембра 2014. организовала студентска организација "Српски политички форум" и УГ „Јадовно 1941.

 

Удружење Огњена Марија Ливањска

Удружење Срба из Ливањског поља, њихових потомака и поштовалаца

 

Везане вијести:

Ливањско поље

САМИ СМО КРИВИ: „Зашто негујемо културу заборава ...

ПРЕКИНУТИ СА "КУЛТУРОМ ЗАБОРАВА" - Jadovno 1941.

Басташић: Заборављен дио нашег историјског искуства из ...