Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Anketa o potrebama bivših nosilaca stanarskih prava iz Hrvatske koji žive u RS

Anketa

BANjA LUKA- Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, uz podršku UNHCR-a, od 15. marta do 15. aprila provešće anketu o potrebama bivših nosilaca stanarskih prava iz Hrvatske koji žive u RS, rekao je danas Srni pomoćnik ministra Drago Vuleta.

„Cilj ankete je da ažuriramo i dopunimo podatke za sve bivše nosioce stanarskih prava iz Hrvatske koji trenutno žive na području Srpske, te da omogućimo svima koji se ranije nisu registrovali da to učine bez obzira kakav je trenutno njihov formalni status u RS“, precizirao je Vuleta.

On je rekao da obrazac za anketu obuhvata lične podatke o nosiocu stanarskog prava u Hrvatskoj, stanu, te broju članova porodice i njihovom sadašnjem statusu, ističući da je riječ samo o popisu stanova, a ne kuća u Hrvatskoj.

Prema njegovim riječima, anketu će istovremeno provesti i Srbija, nakon čega će biti poznati podaci o stvarnim potrebama i položaju bivših nosilaca stanarskih prava koji će biti uključeni u zajednički projekat „Trajna rješenja pitanja korisnika kolektivnih centara i drugih vidova organizovanog smještaja država u regionu – Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore“.

Vuleta je rekao da bivši nosioci stanarskih prava u Hrvatskoj anketu mogu popuniti u opštinskim kancelarijama Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica ili da anketari dođu na adresu njihovog sadašnjeg mjesta boravišta.
Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS danas i sutra će u Sarajevu i Banjaluci organizovati obuku lica koja će provoditi ovu anketu.

Izvor: SRNA

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: