Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Anketa o potrebama bivših nosilaca stanarskih prava iz Hrvatske koji žive u RS

Datum objave: četvrtak, 10 marta, 2011
Veličina slova: A- A+

Anketa

BANjA LUKA- Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, uz podršku UNHCR-a, od 15. marta do 15. aprila provešće anketu o potrebama bivših nosilaca stanarskih prava iz Hrvatske koji žive u RS, rekao je danas Srni pomoćnik ministra Drago Vuleta.

“Cilj ankete je da ažuriramo i dopunimo podatke za sve bivše nosioce stanarskih prava iz Hrvatske koji trenutno žive na području Srpske, te da omogućimo svima koji se ranije nisu registrovali da to učine bez obzira kakav je trenutno njihov formalni status u RS”, precizirao je Vuleta.

On je rekao da obrazac za anketu obuhvata lične podatke o nosiocu stanarskog prava u Hrvatskoj, stanu, te broju članova porodice i njihovom sadašnjem statusu, ističući da je riječ samo o popisu stanova, a ne kuća u Hrvatskoj.

Prema njegovim riječima, anketu će istovremeno provesti i Srbija, nakon čega će biti poznati podaci o stvarnim potrebama i položaju bivših nosilaca stanarskih prava koji će biti uključeni u zajednički projekat “Trajna rješenja pitanja korisnika kolektivnih centara i drugih vidova organizovanog smještaja država u regionu – Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore”.

Vuleta je rekao da bivši nosioci stanarskih prava u Hrvatskoj anketu mogu popuniti u opštinskim kancelarijama Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica ili da anketari dođu na adresu njihovog sadašnjeg mjesta boravišta.
Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS danas i sutra će u Sarajevu i Banjaluci organizovati obuku lica koja će provoditi ovu anketu.

Izvor: SRNA

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top