Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ALBANCI CRKVU SPALILI I TRI PUTA JE MINIRALI: Navijači „Partizana“ dopremili crkveno zvono u selo Banjska kod Vučitrna

Navijači Partizana danas su u selu Banjska svešteniku Vučitrnske parohije Simi Čumburoviću predali crkveno zvono koje će biti postavljeno na zvoniku Crkve Svetog Nikole u tom mjestu, izgrađene 1346. godine.

Vucitrn„Ovo je veliki dan za sve parohijane, za sve nas koji smo se u porti ove crkve okupljali moleći se svevišnjem da nam podari mira i napretka“, rekao je sveštenik Čumburović, zahvaljujući navijačima Partizana.

On je najavio da će crkveno zvono za dan-dva biti podignuto na zvonik, a da će uskoro obnovljena crkva i zvono biti osveštani.

Čumburović je podsjetio da je jedna od najstarijih crkava na Kosovu i Metohiji nakon povlačenja srpske vojske i policije 1999. godine spaljena, a potom u tri navrata minirana.

Crkva je ponovo izgrađena sredstvima preostalih Srba i brojnih donatora, posebno Ministarstva za zajednice i povratak u privremenoj Vladi Kosova, koje je finansiralo izgradnju porušene i minirane crkvene priprate.

Sveštenik Čumburović je izrazio zahvalnost za obnovu crkve u ime 12 srpskih porodica od oko 200, koliko ih je do povlačenja vojske i policije živjelo u Banjskoj, koja je samo sedam kilometara udaljena od Kosovske Mitrovice.

Vođa navijača Partizana sa Kosova i Metohije Branislav Inić rekao je Srni da su navijači Partizana prihvatili inicijativu kosmetskog ogranka o prikupljanju sredstava za izlivanje crkvenog zvona za Crkvu Svetog Nikole u Banjskoj.

„Bilo je potrebno manje od mesec dana da prikupimo sredstva i dopremimo zvono do crkve“, istakao je Inić, najavljujući veliku akciju prikupljanja odjeće i obuće namijenjenih Srbima u ugroženim i izolovanim sredinama na širem području Kosova i Metohije.

Izvor: ISKRA

Vezane vijesti:

Jermenima su oduzeli Ararat, Srbima Kosovo: Sjećanje na genocid ujedinilo Jermene, Ruse i Srbe

Dan kad su Srbima oteli Kosovo

Džihadisti „zauzimaju“ Kosovo, Srbi na udaru?

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: