fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

ALBANCI BJEŽE, A SRBE TJERAJU U SAMOPROGLAŠENO KOSOVO?!

Ugašena su odjeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, predate su katastarske knjige i knjige rođenih, vjenčanih i umrlih. Priznate su diplome fakulteta tzv. „države Kosovo“…

Najoptimističnija grupacija u Evropi bježi sa Kosova i Metohije

Najoptimističnija grupacija u Evropi bježi sa Kosova i Metohije


Priredio: Neđeljko ZEJAK

Srpska zajednica deset puta je više ugrožena na Kosmetu od albanskih migranata, koji su danas u centru pažnje i brige Zapada, ali i Srbije.

Sve veći broj albanskih migranata sa Kosova na Zapadu se prikazuje kao tragičan egzodus jedne nacionalne zajednice, a u međuvremenu Srbi godinama žive u getima, bez fizičke i socijalne sigurnosti, zaboravljeni i ostavljeni.

„Srbi sedmu godišnjicu samoprogašenja Kosova za nezavisnu državu dočekuju u izolaciji koju ni stratezi kosovske nezavisnosti nisu mogli da osmisle“ – kaže Dragan Ristić, iz Lipljana, raseljeni pripadnik, kako kaže, „nestajuće srpske nacije na Kosmetu“.

„Ni Ahtisari ni američka ambasadorka Tina Kajdanou, ni Bernar Kušner prvi šeF UNMIK-a, ni Bil Klinton kome je u znak zahvalnosti za bombardovanje Srbije u centru Prištini podignut spomenik, nisu mogli da predvide da će Srbi tako lako prihvatiti iscrtavanje granica samoproglašenog Kosva“ – navodi on.

Uprkos navodima zapadnih medija da Kosovo nema budućnost, Srbi su po višegodišnjim zahtjevima raznih vlasti iz Beograda gurnuti u odborničke i poslaničke klupe države“ koju Srbija „ne priznaje“.

Siromašni, prokazani i sa ograničenom slobodom kretanja upućeni su da popunjavaju mjesta u institucijama samoproglašenog Kosova i da zajedno sa ideolozima nezavisnosti Kosova grade njegove institucije u okviru administrativnih prelaza?!

„Tokom protelih sedam godina, razne vlasti u Beogradu gasile su jednu po jednu srpsku instituciju, čime je smanjivano prisustvo države Srbije na prostorima južne srpske pokrajine“, navodi Dragutin Perić, iz Preoca kod Gračanice.

U njegovom mjestu je prošle godine poslije Briselskog sporazuma pokrenut talas iseljavanja i prodaje srpske imovine u bescjenje.

Ugašena su odjeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, predate su katastarske knjige i knjige rođenih, vjenčanih i umrlih. Priznate su diplome fakulteta tzv. „države Kosovo“.

„Priznata su čak i personalna dokumeta samoproglašenog Kosova na administativnim prelazima, a Srbija, naša matična država, sama je iscrtala temlje i dozvolila zidanje graničnih prelaza“, kaže Perić.

Uoči sedme godišnjice nezavisnosti Beograd je stavio potpis na Sporazum o pravosuđu, koji su predhodno potpisali Federika Mogerini u ime EU i Isa Mustafa, premijer samoproglašenog Kosova.

Tim sporazumom je, ocjenjuje Slavko Stevanović, predsjednik (od Srbije nepriznate) Skupštine Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija, zaokružena kosovska nezavisnost.

„Uz znanje i saglasje Srba i Beograda, Kosovo ima Ustav, Skupštinu, Vladu i sada i pravosuđe. uskoro će dobiti i vojsku, a sve su to stubovi državnosti“ – ocjenjuje Stevanović.

I dok Srbi kao narod nestaju na Kosovu, što je posljedica pogroma i pritisaka albanske zajednice i politike, kao i ćutanja Zapada i popuštanja srpske politike, albanski migranti odjednom postaju svjetska vijest i još jednom „ugrožen narod“.

Samoproglašeno Kosovo je danas ono što je bilo i kada je izglasalo nezavisnost – korumpirano i do srži kriminalizovano društvo, prepuno nacionalnog esktremizma i otvoreno rasistički nastrojeno prema pravoslavnim Srbima.

Ipak, ekonomska propast i kriminal tek sada su počeli da zabrinjavaju Albance i njihove prijatelje u međunarodnoj zajednici, za razliku od marginalizovanih Srba koje više ni Albanci, ni zapadni mediji, a sve više ni srpski, uošte ne primjećuju.

Najopimističnija grupacija u Evropi – kosovski Albanci (kako su to pisali mediji nekada) postali su deprimirani, pa svaki drugi Albanac sanja o odlasku iz samoproglašene države.

I tako, dok Albanci najavljuju odlazak, albanske vlasti, Zapad i srpske vlasti u Beogradu – tjeraju Srbe da se sve više okreću Prištini i da postanu lojalni građani samoproglašene države, koja, po mišljenju samih Albanaca, propada?!

Albanci sa Kosmeta sanjaju Zapad, a Srbi sopstvenu državu Srbiju, iz koje su istjerani bombama, pritiscima i ucjenama. Prvi su vijest dana u svijetu, a drugi ni u Srbiji.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

ALBANSKI TIHI GENOCID NAD SRBIMA: 1939. smo bili većina 1946. manjina!

Molitveni pomen zaklanih na žrtvenom polju Kosovu

KOSOVO I METOHIJA NIJE PREVAZIĐENA TEMA

SRPSKI MEDIJI IGNORIŠU SRPSKE ŽRTVE NA KOSMETU

Anja Filimonova: Velika Albanija će za 5 godina postati realnost za Srbiju

Jadovno – Kosovo

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: