fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

АКЦИЈА „КОРИДОР“ ОМОГУЋИЛА ТЕРИТОРИЈАЛНО ОБЈЕДИЊЕЊЕ СРПСКЕ

Предсjедник Републике Српске Милорад Додик

Предсjедник Републике Српске Милорад Додик


Предсjедник Републике Српске Милорад Додик изjавио jе данас на Дугоj Њиви код Модриче, гдjе се данас обиљежаваjу 23 године од акциjе пробоjа „Коридора живота“, наjзначаjниjе и jедне од наjвећих операциjа Воjске Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату, да се не смиjе изгубити однос према оваквим догађаjима jер jе то гаранциjа будућности. „Ако изгубимо однос према оваквим догађаjима, изгубићемо и будућност“, нагласио jе Додик у обраћању, изразивши задовољство што обиљежавању 23 године од ове операциjе присуствуjе већи броj људи него раниjих година.

Он jе напоменуо да су муслиманско-хрватске снаге намjеравале да изолуjу Краjину због чега jе jош већи значаj одлуке Воjске Републике Српске да се операциjом „Коридор“ Република Српска териториjално обjедини, те повеже са матицом Србиjом.

„Слава свим борцима коjи су дали живот за Српску, а посебна погинулим у операциjи `Коридор` коjа jе омогућила спаjање териториjе“, нагласио jе Додик и додао да jе то био и спас за многе животе, а да jе сам покушаj окружења Краjине и њене изолациjе покушаj раван злочину.

Додик jе рекао да jе Српска и данас у опасности због огромних политичких и дипломатских, али и веома лоше усмjерених активности поjединих диjелова међународне заjеднице.

„Они то минимизираjу, али нас више не изненађуjу и не треба да нас изненађуjу сва настоjања да се смање надлежности Српске, да се да карактер одређеним догађаjима помињањем и одавањем почасти неким другим, а не српским жртвама, и неосуђивањем оних коjи су чинили злочине над Србима. То указуjе и на њихову упорност да jеднога дана дође краj Републици Српскоj и да униште њен политички значаj“, навео jе Додик.

Према његовим риjечима, захтjев Велике Британиjе да се у Савjет безбjедности УН упути резолуциjа о Сребреници показуjе да Британци никада нису престаjали са настоjањима да се обрачунаjу са Републиком Српском.

„Ми Срби не смиjемо да пропустимо да осудимо таj акт jер jе директно усмjерен против Републике Српске, jер жели да колективизира одговорност читавог народа, а народ jе увиjек колективно одражен кроз своjе државе – Српску и Србиjу“, нагласио jе Додик и додао да се о свему томе мора водити рачуна.

Он jе указао да се и даље минимизираjу злочини над Србима, што се види и у томе како се дио jавности односи према хапшењу ратног муслиманског команданта Насера Орића и Сребреници, коjа jе у рату била заштићена зона, а из коjе су Орићеве снаге нападале воjску и цивиле.

Наводећи да jе БиХ састављена од два ентитета, да БиХ нема владу коjу „неки упорно хоће да створе“, Додик jе рекао да БиХ никада не може бити надређена Српскоj.

„Нама не треба БиХ, њу странци покушаваjу да направе. Ми кажемо – не може jер ниjе жељена. Нама треба да се боримо за интересе српског народа и враћање надлежности Републици Српскоj“, истакао jе Додик.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

У НЕДЈЕЉУ НА ДУГОЈ ЊИВИ СЈЕЋАЊЕ НА АКЦИЈУ „КОРИДОР …
ОПЕРАЦИЈА КОРИДОР – Битка за пут живота, I део – Jadovno 1941.
Сутра обиљежавање 23 године од пробоjа „Коридора живота …

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: