fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Ахтисари плус, плус – Србији минус, минус

Ниједна досадашња власт у Србији није поражена од Запада у најврједнијем националном смислу, да је признала самопроглашену државу Косово или неки њен дио.

СНП Избор је наш
СНП – Избор је наш

Нисам историчар, али мислим да нема примјера у историји да је један народ или његови политичари у миру поклонили земљу (и те какву) онима који имају потенцијал даљег угрожавања животног простора тог народа. 

У рату, ако се деси, то је агресија, окупација, и народу од којег се отима земља, остаје легитимна жеља да у промијењеним околностима је поврати.  А, ако се поклања, поклон се не враћа, бар легитимно.

Никаква храброст према Западу није ако му се испуњавају жеље и задовољавају његови интереси на начин да се правно легализује окупације Косова и Метохије и призна, па таман и дио „државе“ Косово.

Прошле године, када је предсједник Србије Александар Вучић изјавио да је рјешење за Косово удаљено свјетлосним годинама потписник ових редова је написао, ако је рјешење удаљено свјетлосним годинама,  оно ће се приближавати брзином свјетлости. Врхунац Запада да Србији наметне рјешење за Косово, које је штетно по српски народ у временском смислу је до почетка јесени ове године.

Послије тога, полако али сигурно, ће се мијењати околности и стварати ситуација да српски народ сачува најврједнију своју земљу и у духовном и историјском смислу. Косово је постало систем вриједности и за друге слободарске народе.

Запад је предсједнику Србије највјероватније понудио своје рјешење за Косово у виду „Ахтисари плус, плус“ и биће објављено одмах почетком љета, а не за три године, коју је као могућност изговорио предсједник Вучић. У том плану биће ријечи о размјени територија, о посебном статусу имовине Српске православне цркве…

Сјевер Косова биће понуђен Србији за три општине (Медвеђу, Прешево, Бујановац) које ће опет претрпјети одређене корекције својих општинских граница. По том споразуму, Србија се не би противила уласку такозване државе Косово у међународне организације па и у УН.

Од суштинксе важности би било да Србија у овој години и у оваквим околностима, ни по коју цијену не прихвати било какав споразум у вези Косова. Веома важно би било да се у овој години не организује ни референдум,  изјашњавање грађана Србије о плану за Косово, какав год да је и какво год да је референдумско питање. 

Уколико предсједник Србије Александар Вучић поклекне и ове године крене у одређивање одговора на план Запада у вези Косова  путем референдума, Албанци, у страху да ће Срби одбити план, могли би напасти Србе на сјеверу Косова и изазвати рат.

Уколико Запад на лукав начин покуша преварити предсједника Србије да он потпише њихов наметнути споразум између Србије и такозваног Косова, за очекивати је да по српским земљама крену литије.

Косово и Метохија је највиша вриједност српског народа и никада се не може поклонити нити предати неком другом ко год тај био.

Бања Лука,   28.02.2020.              Предсједник СНП – Избор је наш                                                      Чанковић Дане

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: