fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Adolf Hitler Turcima prodaje „pravi muški“ šampon za kosu

hitler1.jpg

REKLAMA u trajanju od 13 sekundi izazvala je kontroverze u Turskoj te navela židovske udruge na žustru reakciju. U njoj se pojavljuje prerađeni govor nacističkog vođe Adolfa Hitlera, ali ovaj puta u funkciji reklamiranja šampona za kosu.

„Ako ne nosite ženske haljine, onda ne trebate niti koristiti njezin šampon“, viče sa govornice Adolf Hitler te zaključuje kako sada postoji „pravi šampon za muškarce“. Mnoge židovske udruge reklamu smatraju gnjusnom. Turska židovska zajednica smatra kako je „potpuno neprihvatljivo korištenje Hitlera“ u reklami.

Nedvojbeno je kako se marketinška agencija vodila parolom da se za „dobrim konjem prašina diže“ i da je svaka reklama u medijima dobra. Dijelom su imali pravo, jer sada cijeli svijet priča o reklami, ali uglavnom u negativnom kontekstu.

„Korištenje snimke nasilnog antisemitističkog diktatora, koji je odgovoran za masovna ubojstva šest milijuna židova i milijuna drugih ljudi, kako bi se prodao šampon je odvratan i jadan marketinški trik“, kazao je čovjek koji je uspio preživjeti Holokaust, Abraham Foxman.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2hf4zdKGpMI

Izvor: B92

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: