fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ЗА СВЕ НАШЕ ПОРОДИЦЕ: говор Бошка Обрадовића на конференцији за медије Двери – Покрет за живот Србије

bosko_obradovic2Србија се налази у ланцима неколико доминантних монопола који контролишу комплетан друштвени и државни живот, и својом тежином готово нас онемогућавају да слободно дишемо. То је удружена монополска доминација западних амбасада, зеленашких страних банака, домаћих тајкуна, корумпираних политичара и контролисаних медија, која немилосрдно експлоатише Србију као своју колонију. Србија је наша земља и једино јој ми, обични грађани, желимо добро.

Ако смо свесни да се налазимо у огромној домаћој и светској духовној и економској кризи, ако је јасно да странке више не могу да воде народ већ имају обавезу да следе потребе народа, онда нас криза враћа базичним вредностима које смо били занемарили, породици и социјалној солидарности на првом месту, даје нову снагу и позива у Покрет за живот Србије.

Залажемо се не само за промену режима већ и за промену комплетног система вредности у Србији.

Породицу стављамо у центар друштвене пажње и према њој желимо да прилагодимо реформе медијског, просветног, здравственог и економског система. Наш идеал је вишедетна породица која мора постати и државна политика борбе против беле куге у Србији. За нас је централно министарство за бригу о породици кроз које се држава дугорочно посвећује промоцији рађања и културе живота, борби против болести зависности и реформи закона о раду и пореског система у корист вишедетних породица, трудница и младих брачних парова.

За нас је посебно важан социјални патриотизам као брига за ближњег и заједницу, проширивање породичног модела на читаво друштво. Србија је довољно богата земља, и у њој нико не сме бити социјално понижен и гладан, и не смеју владати оволике социјалне разлике и неправде, не сме се догодити несташица млека и хлеба.

Таква је и економија ка којој тежимо: домаћинска, у којој основни природни и привредни ресурси морају бити у нашим рукама јер је то услов нашег економског препорода. За нас су село и пољопривреда темељ опстанка Србије.

Ми смо за јаку Србију слободних људи, државу која брани народ и територије од других, а грађане од себе. Не кради државу, не кради народ – треба да постане главна унутрашња политика у Србији! Интересује нас спољна политика само српског интереса и Србија нам је пре свега. Једино српске интеграције немају алтернативу. Не стидимо се да кажемо „Срби смо и поносимо се тим” и инсистирамо на културно-просветној и спортској политици идентитета. Сматрамо да има наде да све још није у потпуности пропало и да је време за ново одушевљење, и то је позив је који упућујемо свима који се још нису предали!

Наше политичко деловање засниваће се на држању речи, поштовању зацртаних програмских принципа и враћању морала, поштења, родољубља и части у политички живот Србије. Онај ко на следећим изборима буде гласао за нас знаће коме је дао свој глас. Јер ми нисмо партија – ми смо социјални и политички покрет породичних људи.

Проглашавамо пропаст свих досадашњих договора између власти и народа и излазимо пред вас са предлогом новог народног договора, тражећи вашу подршку да на овим начелима градимо нову српску политику и кандидујемо је на следећим изборима. Двери су спремне да понесу политичку одговорност и иницирају нови политички покрет за живот Србије.

Извор: Српски сабор “Двери“

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: