Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

1, 3 miliona kuna za vlastitu kuću

Petr Kunić
Petr Kunić

Da li je Hrvatska spremna zatvoriti poglavlje 23 najbolje govori slučaj povratnika Petra Kunića iz Krnjaka koji je privremenom korisniku svoje kuće Vinku Petroviću obavezan nadoknaditi troškove ulaganja u obnovu kuće

Obavljen je i sudski pljenidbeni popis kuće i naložena je njegova objava u “Narodnim novinama”, čime se nastavlja Kunićeva agonija s hrvatskim pravosuđem. – Popisali su mi sve nekretnine i stvari u kući i rekli da će ih objaviti na slobodnoj prodaji u “Narodnim novinama”. Svjestan sam da više nikada neću slobodno raspolagati svojom imovinom. Moj slučaj je jasna poruka svim Srbima koji se misle vratiti da ovdje nemaju šta tražiti. Ja sam dobio i presudu u Strasbourgu, ali ništa ne mogu ostvariti u Hrvatskoj – kaže razočarani Petar Kunić.

Nakon šestogodišnjeg sudskog postupka, Vinko Petrović je potkraj 2003. bio deložiran, a Kunić je svoju imovinu dobio natrag. Evropski sud za ljudska prava presudio je 2007. da je Hrvatska prekršila pravo na nepovredivost Kunićevog vlasništva i pravo na razumno brzo suđenje. Međutim, Petrović je tužio Kunića Općinskom sudu u Karlovcu, tražeći da mu plati odštetu za uloženo u vrijeme korištenja kuće s ugostiteljskim objektom. Sud je naložio Kuniću da plati 495.000 kuna, 130.000 kuna sudskih troškova i 17 posto kamate na ukupnu svotu, ukupno 1,3 milijuna kuna.

Zbog svega navedenog, predsjednik VSNM-a Karlovačke županije Rade Kosanović s pravom postavlja pitanje je li Hrvatska stvarno zadovoljila uvjete iz poglavlja 23.

Izvor: SNV NOVOSTI

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: