ПОТОМЦИ НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ МАЈОРА ТОДОРОВИЋА

tl_files/ug_jadovno/img/prvi_svjetski_rat/srebrenica-todorovic.jpgСРЕБРЕНИЦА /СРНА/ - Двадесетак чланова Удружења потомака учесника ослободилачких ратова од 1912. до 1920. године из Ужица данас су одали почаст и положили цвијеће на спомен-плочу мајору Кости Тодоровићу у сребреничком Градском парку.
О животу и херојском војничком путу мајора Тодоровића, чије име носи ово удружење, говорила је предсједник удружења Милка Пилчевић. 

Мајор Тодоровић, као командант Златиборског добровољачког одреда, погинуо је у борбама са Аустроуграском у септембру 1915. године на Карачића брду изнад Сребренице, а његово и тијела многих његових сабораца непријатељи су спалили на ломачи у центру ове варошице. 

Потомци учесника ослободилачких ратова из Ужица, предвођени предсједником те општине Радишом Марјановићем, посјетили су и спомен-собу погинулим борцима Војске Републике Српске у Сребреници и разговарали са предсједником Скупштине ове општине Радомиром Павловићем. 

Павловић их је информисао о реализацији активности за подизање споменика Кости Тодоровићу код школе у Скеланима која носи име овог српског јунака.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png