Обележавање стогодишњице почетка Првог светског рата

БЕОГРАД – Државна церемонија обележавања стогодишњице почетка Првог светског рата биће одржана данас на Калемегдану, код споменика Победнику.

Србија се обележавањем овог догађаја, уједно одазвала и позиву Председништва Савета министара Италије упућеном свим бившим зараћеним странама да учествују у пројекту Обележавања стогодишњице почетка Првог светског рата и истовремено одају дужну почаст свим жртвама тог рата.

Како је саопштило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Италија је предложила да се Србија укључи у пројекат који предвиђа ангажовање трубача из свих земаља који ће сутра изводити нумеру „Ил Силензио” (Тишина) на симболичним локалитетима у свакој држави.

Почетак церемоније најављен је за 19 сати, а програмом је предвиђено обраћање министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александра Вулина, као и пригодан уметнички програм.

Организатор државне церемоније је Влада Србије - Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Иначе, у понедељак, 28. јула, у Нишу ће бити одржана свечана седница Владе Србије, поводом обележавања сто година од почетка Првог светског рата.

 

Извор: Политика

Везане вијести:

Одликован Ђорђе Михаиловић, чувар Зејтинлика

Ђорђе Михаиловић /чувар Српског војничког гробља на Зејтинлику/ Увек у Срба има неки Мишић

Апис: Нека се мој народ уједини

Заборављене српске светиње