НЕ ЗАБОРАВИТИ БОРЦЕ ЗА СЛОБОДУ

tl_files/ug_jadovno/img/prvi_svjetski_rat/dan_oslobodjenja_trebinja.jpgТРЕБИЊЕ, 13. НОВЕМБРА /СРНА/ - Свечаном сједницом Скупштине града данас је обиљежен Дан ослобођења Требиња у Првом свјетском рату.

Требиње је 13. новембра 1918. године ослободио Трећи батаљон 14. Пјешадијског пука Тимочке дивизије, чиме је окончана аустроугарска окупација ових простора. 

 "У Првом свјетском рату биолошко стабло српског народа било је потпуно сасјечено. Због тога, и у овом тренутку, морамо се поклонити сјенима оних који нас толико обавезују, сјенима ратника, који су заставу слободе пронијели од Солуна до Београда и широм југословенских простора, којима је господарила Аустро-Угарска царевина. Они не смију бити заборављени", рекао је на свечаној сједници градоначелник Требиња Славко Вучуревић. 

 Он је подсјетио да се град Требиње ове године активно укључио у обиљежавање 100 година од почетка Првог свјетског рата низом културних програма, обновом постојећих споменика требињским жртвама и борцима за слободу, али и изградњом споменика жртвама на Оровцу, чији су мјештани највише пострадали у Великом рату. 
Након свечане сједнице, делегације Градске управе и Скупштине града положиле су цвијеће на требињска спомен-обиљежја жртвама и борцима за слободу свих ослободилачких ратова.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

 

Везане вијести:

ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ НА СПОМЕНИК СОЛУНСКИМ ДОБРОВОЉЦИМА