СЛУЖЕН ПАРАСТОС СРПСКИМ ЖРТВАМА У БУКОВЦУ

БРЧКО, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Испред споменика код православног храма у селу Буковац код Брчког данас је служен парастос за 27 мјештана страдалих у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, за 59 жртава Другог свјетског рата и за четири Буковчана погинула у Првом свјетском рату.


Парастосу су, осим мјештана, присуствовали и бројни српски представници у законодавној и извршној власти у Брчком, као и борачких организација.

Протонамјесник Никола Лукић истакао је да треба поштовати жртве страдалих и указао на значај постојања јединства у српском народу.

"Само ако будемо јединствени у духу и вјери, окупљени око идела ових жртава, успјећемо да у љубави и слози сачувамо оно што су они својом крвљу створили, ову нашу светињу - Републику Српску", истакао је протонамјесник Лукић.

Предсједник Скупштине Удружења породица несталих српских бораца и цивила у дистрикту Брчко Вељко Пекић рекао је новинарима да ни један злочин почињен над српским становништвом у буквичком крају није процесуиран, те напоменуо да је због тога прије четири године поднио тужбу Основном суду у дистрикту Брчко против јавног тужиоца.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

ПАРАСТОС ЗА СРБЕ УБИЈЕНЕ У БУКОВЦУ

Парастос у Буковцу код Брчког: Нема правде за Србе!

Парастос у Буковцу код Брчког (ВИДЕО)