МИТРОВИЋ: НАРЕДНЕ СЕДМИЦЕ УЗИМАЊЕ УЗОРАКА КРВИ

Недељко Митровић

Недељко Митровић

Предсједник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић најавио је да ће наредне седмице бити узети узорци крви од 41 српске породице ради идентификације шест скелетних остатака који су ексхумирани на Озрену.

Митровић је рекао Срни да ће породице из Добоја, Прњавора, Српца и Бањалуке дати узорке крви у амбулантама породичне медицине, док ће истовремено патолог Завода за судску медицину Републике Српске узети коштане узорке са скелета који се налазе у спомен-костурници у Бањалуци. 

Он је подсјетио да су током рата муџахедини заробили 51 српског борца и цивила у кампу Гостовић код Завидовића, док је 2007. године ексхумирано 12 српских бораца на сасвим другој локацији на Озрену, од чега је до сада шест идентификовано. 

Митровић је раније рекао да ће у оквиру почетка идентификације посмртних остатака у три спомен-костурнице у Српској прво бити идентификовано 27 посмртних остатака српских бораца и цивила које су звјерски убили муџахедини на Озрену, додавши да се за 132 посмртна остатка српских бораца и цивила на том локалитету још трага, јер су премјештени на непознату локацију. 

Влада Српске одобрила је 32.000 КМ колико је потребно за идентификацију шест скелетних остатака ексхумираних на подручју планине Озрен. Оправдано се сумња да је ријеч о лицима која су била заробљена и касније убијена у Гостовићу. 

У три спомен-костурнице у Републици Српској - у Бањалуци, Невесињу и Источном Сарајеву налази се 657 ексхумираних, неидентификованих посмртних остатака српских бораца и цивила.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

возућа: једно од највећих српских стратишта на озрену

МИТРОВИЋ : НА ОЗРЕНУ ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ ...
Озрен - Возућа - Jadovno 1941.