ГРАБОВАЦ: НЕ СМИЈЕМО ЗАБОРАВИТИ АГРЕСИЈУ НАТО НА СРПСКУ

БАЊАЛУКА, 8. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Одбора за тражење заробљених бораца и несталих цивила Републике Српске Марко Грабовац поручио је да српски народ никада не смије заборавити агресију НАТО на Српску, који је без икаквог разлога рушио стамбене и пословне објекте и фабрике уз огромне цивилне жртве.

 
"Српски народ и Република Српска никада не смију заборавити петорицу бораца Војске Републике Српске који су погинули на предајнику Краљица на Озрену у НАТО бомбардовању 1995. године", рекао је Грабовац Срни.

Грабовац, који је јуче на Озрену присуствовао помену погинулим српским борцима на Краљици, нагласио је да је потребно да школска дјеца посјећују оваква мјеста, јер је то историја страдања српског народа која никако не смије да буде заборављена.

На озренском врху Краљица јуче је служен помен борцима Војске Републике Српске који су погинули 7. септембра 1995. године када су НАТО авиони бомбардовали телекомуникациони торањ. На Краљици су погинули Слободан Милотић, Мирко Тривуновић, Драган Савановић, Свето Каишаревић и Жељко Лукић.

Осим чланова породица погинулих, помену су присуствовали и представници борачких организација са овог подручја.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести: 

МАРШ "СТАЗАМА ЕГЗОДУСА 2014" 10. СЕПТЕМБРА

СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЗА ПОГИНУЛЕ У СМОЛУЋИ, ПОТПЕЋИ И ТИЊИ

СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ НА КРАЉИЦИ