ЗАВРШЕНО ИЗВОЂЕЊЕ ДОКАЗА ТУЖИЛАШТВА

sud

САРАЈЕВО, 1. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Тужилаштво БиХ, улагањем материјалних доказа, завршило је доказни поступак на суђењу Зурахиду Мујчиновићу и Сулејману Хрустићу оптуженим за ратни злочин над српским цивилима на подручју Сребреника.

Тужилац Аднан Гуламовић на овом рочишту уврстио је у судски спис 15 материјалних доказа, који нису читани у судници, те појаснио да је тиме завршено извођење доказа назначених у оптужници.

Тужилаштво сматра да је Мујчиновић сам у више наврата физички и психички злостављао једног затвореника, док је заједно са Хрустићем неколико пута учествовао у злостављању другог затвореника, наносећи му тешке патње.

Седам свједока Тужилаштва саслушано је на овом суђењу које је почело у новембру прошле године, преноси Бирн.

Након окончања доказног поступка Тужилаштва, одбране оптужених представиле су свој план доказног поступка.

Мидхат Скендеровић, бранилац Мујчиновића, рекао је да планира да позове 17 свједока, те да уложи неколико материјалних доказа. "Планирамо и суочење између оштећеног и једног од свједока", додао је Скендеровић.

Неџла Шехић, Хрустићев бранилац, рекла је да ће позвати шест свједока.

Први свједоци Мујчиновићеве одбране исказ ће дати 8. фебруара.

Према наводима оптужнице, Мујчиновић и Хрустић, бивши припадници 21. брдске бригаде Сребреник у саставу Армије БиХ, у јулу и аугусту 1992. године су нечовјечно поступали према цивилима српске националности затвореним у згради Омладинског дома у насељу Рапатница, општина Сребреник.

 

 

Извор: срна