ЗАВРШЕНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА У БАЊИ ЛАКТАШИ

Чланице Удружења жена жртава рата РС на опоравку у Бањи Лакташи

Чланице Удружења жена жртава рата РС на опоравку у Бањи Лакташи

Чланице Удружења жена жртава рата Републике Српске боравиле су у Бањи Лакташи на четвородневном одмору и рехабилитацији, а средства за ове намјене обезбиједила је Влада Републике Српске.

"Ова рехабилитација вратила им је вјеру у живот и дала снагу да наставе са борбом за доказивање истине о свом страдању током одбрамбено-отаџбинског рата", рекла је Срни предсједник овог удружења Божица Живковић Рајилић.

Она је навела да су у овој групи биле чланице Удружења које су први пут биле на оваквој рехабилитацији.

"Ријеч је о старијим или теже обољелим женама. Важно је напоменути да су оне преживјеле разне облике тортуре по бројним логорима и затворима које су током рата контролисали војници такозване Армије БиХ и Хрватског вијећа одбране", истакла је Рајилићева.

Она је додала да је Влада Српске средства за ове намјене обезбиједила у оквиру гранта намијењеног за рад Удружења жена жртава рата у 2015. години.

Према њеним ријечима, додијељеним средствима у неколико активности биће обухваћено око 100 чланица Удружења.

Рајилићева појашњава да је дио средстава утрошен на обиљежавање 20 година од успостављања мира и потписивања Дејтонског мировног споразума, на путовање у Хаг, а дио на рехабилитацију.

Она је додала да ће дио средстава бити утрошен на припрему и израду монографије, које Удружење до краја године намјерава да уради са Републичким центром за истраживање рата и ратних злочина.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

РАЈИЛИЋ: МИ СМО ЖРТВЕ, А НАШУ НЕСРЕЋУ НИКО НЕ ...

ЗАКОНОМ ЗАШТИТИТИ ПРАВА ЖЕНА ЖРТАВА РАТА - Jadovno ...

РАЈИЛИЋ: РАСВИЈЕТЛИТИ УБИСТВА СРПКИЊА У САРАЈЕВУ ...