ЗА РЕИСА ЗЛОЧИНИ У СИЛОСУ - ЛАЖ

ceric.jpg

САРАЈЕВО,/СРНА/ - Реис Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић поново је данас стао у заштиту Бошњака оптужених за ратне злочине у логору "Силос" те позвао бошњачки народ да се "пробуди" и да "не чека да их једног по једног одводе".

"Пробуди се, мој народе, и немој чекати да једног по једног одводе, па кад нас све одведу да тек онда схватимо да смо требали бранити слободу и право свога брата како би сачували своју властиту слободу и право", рекао је Церић у обраћању вјерницима у џамији у Хаџићима.

Церић је поново затражио да се ухапшеним Хаџићанима осумњиченим за злочине у "Силосу" "одмах и безусловно омогући одбрана са слободе".

"Наша порука породицама ухапшених је да знају да нису сами. Ми смо с њима као са својом браћом. Будите храбри и стрпљиви, јер лаж не може истину надживјети", рекао је Церић, који је и на Дан сјећања на жртве холокауста у Сарајеву примио породице осумњичених за ратне злочине у "Силосу".

Церић је данас критиковао и "најодговорније на власти" и поручио им да је "издаја ради положаја највећи гријех, који народ добро памти, а мелеки пишу у своје књиге".

"Као и до сада, ми знамо, хоћемо и можемо сами да се бранимо и сами организујемо у заштити наших права", рекао је реис Церић и поручио да се "они никога осим Бога не боје".

"Силос" је био мучилиште за више од 600 Срба, од којих 24 није дочекало ослобађање. Међу убијенима је било жена, дјеце те старијих од 80 година. Логор је формиран почетком рата 1992. године, а затворен је 27. јауара 1996, два мјесеца након потписивања Дејтонског споразума. Због злочина у "Силосу" ухапшено је осам Бошњака.

 

 

Извор: срна