ВРХОВНИ СУД ФБиХ ОДБИО ЖАЛБУ КАНТОНАЛНОГ ТУЖИЛАШТВА

srna

ЛИВНО, 23. МАЈА /СРНА/ - Врховни суд Федерације БиХ /ФБиХ/ одбио је као неосновану жалбу кантоналног Тужилаштва у Ливну и потврдио рјешење Кантоналног суда којим је Илија Павић /41/ из Ливна, осумњичен за ратни злочин, пуштен из притвора, потврђено је из Кантоналног суда у Ливну.

Предсједник Кантоналног суда Недим Бегић рекао је Срни да је Врховни суд ФБиХ рјешење о одбијању жалбе кантоналног Тужилаштва донио 21. маја и потврдио рјешење Кантоналног суда од 11. маја 2012. године којим је осумњиченом за ратни злочин над цивилним становништвом укинут притвор.

 

Бегић је потврдио да је Илија Павић из Подхума, код Ливна, након једномјесечног притвора проведеног у Казнено-поправном заводу у Мостару,пуштен на слободу, јер више нису постојали разлози за његово задржавање у притвору.

 

Павић је осумњичен да је као припадник Војне полиције ХВО-а у Ливну, у ноћи између 8. на 9. августа 1992. године, у Улици Стјепана Радића у Ливну, испред куће Драгиње Росић, из аутоматске пушке убио српског цивила Милорада Црнчевића.

 

У истрази коју је провело кантонално Тужилаштво у Ливну, Павић је признао да је починио кривично дјело за које је предвиђена казна од најмање пет година или вишегодишња затворска казна, а након подизања и потврђивања оптужнице судиће му Кантонални суд у Ливну.

 

 

Извор: срна