ВИШЕ ИЗВЈЕШТАЈА ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН НАД СРБИМА

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/policija-rs2.jpgТРЕБИЊЕ, /СРНА/ - Требињска полиција је од почетка године Тужилаштву БиХ поднијела четири извјештаја против седам лица због ратног злочина почињеног над Србима на подручју Мостара, Томиславграда и Чапљине у протеклом рату.
У Центру јавне безбједности /ЦЈБ/ Требиње Срни је потврђено да су у овом периоду документована по три кривична дјела ратни злочин против човјечности и ратни злочин против цивилног становништва, један ратни злочин против болесних и рањених и једно кривично дјело против ратних заробљеника.

У Центру су указали да је у првих пет мјесеци ове године на подручју источне Херцеговине смањен број свих кривичних дјела, те да је стање безбједности добро.

"Број кривичних дјела мањи је за 11 одсто у односу на исти период прошле године, број саобраћајних незгода смањен је за око пет одсто, а број прекршаја јавног реда и мира мањи је за 26 одсто", наводе у ЦЈБ Требиње.

У ЦЈБ истичу да је и број крађа смањен за око 32 одсто, док је број тешких крађа мањи за око 19 одсто, у односу на упоредни период 2013. године.

У Центру наводе да су оба евидентирана разбојништва, од којих је једно покушај разбојништва, расвијетљена, а извјештаји против осумњичних предати Окружном тужилаштву Требиње.

Када је ријеч о злоупотреби опојних дрога, у овом периоду заплијењено је око 80 килограма марихуане, те документовано пет извјештаја против укупно 15 лица.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png