УЗАЛУДНО ДОКАЗИВАЊЕ ОДГОВОРНОСТИ САМО ЈЕДНОГ НАРОДА

Недељко Митровић

Недељко Митровић

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић оцијенио је поводом правоснажне пресуде генералу Војске Републике Српске Здравку Толимиру да је узалудан труд Хашког трибунала да докаже одговорност само једног народа, јер историја, анализе и чињенице потврђују друго.

Митровић је рекао Срни да потврда казне доживотног затвора генералу Толимиру само још једном показује да се инисистира на утврђивању злочина припадника само једног народа. 

"Нико не спомиње велике жртве етничког чишћења од 1992. до 11. јула 1995. године", истакао је Митровић. 

Према његовим ријечима, узалудан је труд суда у Хагу и свих "спонзора" да докажу одговорност само једног народа јер историја, анализе и чињенице потврђују друго, па је "ово само тренутно њихова 'пирова побједа'". 

Митровић је рекао да је ова пресуда очекивана, јер је то само потврда пројектованог система рада Хашког трибунала. 

"Ништа ме не изненађује, јер Толимир није (Анте) Готовина, нити неко од многих других из БиХ, који имају заштиту и код којих се иде у објективно утврђивање сваке појединачне одговорности", истакао је Митровић. 

Жалбено вијеће Хашког трибунала јуче је правоснажно потврдило казну доживотног затвора генералу Војске Републике Српске Здравку Толимиру. 

Пресуда Жалбеног вијећа, којом је одбачена Толимирова жалба на казну за злочине над над муслиманима из Сребренице у јулу 1995. године, донесена је уз издвојено и дјелимично супротно мишљење судије Жана-Клода Антонетија.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ХАШКИ ТРИБУНАЛ СЕ НЕ СТИДИ СВОЈЕ ... - Jadovno 1941.

Хашки трибунал настоји да представи Србе као ... - Jadovno 1941.

Стефан Каргановић: ИМАЈУ ЛИ ЦИФРЕ ХАШКОГ ... - Jadovno 1941.

КОВАЧЕВИЋ: НАЈВИШЕ СРЕБРЕНИЧАНА ... - Jadovno 1941.