У ЈУНУ ОБИЉЕЖАВАЊЕ 20 ГОДИНА СРБАЧКЕ ЛАКЕ ПЈЕШАДИЈСКЕ БРИГАДЕ

srna

СРБАЦ, 17. МАЈА (СРНА) - Обиљежавање 20 година од оснивања Прве србачке лаке пјешадијске бригаде биће одржано 8. и 10. јуна, одлучено је на данашњој сједници одбора за организацију ове манифестације.

Договорено је да 8. јуна буде отворена изложба слика у Дому културе Србац о ратном путу бригаде, а након тога биће одржана свечана академија на којој ће бити промовисана монографија "20 година србачке лаке пјешадијске бригаде", потврдио је Срни замјеник начелника општине Србац Драган Товиловић.

Он је додао да ће у недјељу, 10. јуна, на Фудбалском игралишту "Полет" у Малим Ситнешима бити организована смотра јединица демобилисаних бораца и њихово дружење.

Тог дана ће бити служен парастос погинулим борцима ове бригаде и полагање цвијећа на централно спомен-обиљежје, спомен собу и спомен костурницу у којој се налазе посмртни остаци осам неидентификованих бораца.

Главни и одговорни уредник монографије Жарко Шарић каже да ће књига бити штампана на 240 страница,илустрована бројним фотографијама и факсимилима докумената, што ће представљати капитално дјело за 3.338 бораца који су прошли кроз србачку бригаду, за њихове породице и будуће генерације.

 

 

Извор: срна