ТУЖИЛАШТВА У СРПСКОЈ ДА ПРЕУЗМУ ПРЕДМЕТЕ ЗЛОЧИНА НАД СРБИМА

nedeljko_mitrovic

БАЊАЛУКА, 13. АПРИЛА (СРНА) - Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила покренуће кампању да сви предмети ратних злочина почињених над Србима буду пребачени на окружна тужилаштва у Републици Српској, уколико дође до опозива замјеника главног тужиоца БиХ Весне Будимир, изјавио је предсједник ове организације Недељко Митровић.
       
"Упутићемо писмо високом представнику ЕУ за спољу политику и безбједност Кетрин Ештон да буде убрзан процес структуралног дијалога о реформи правосуђа у БиХ који би требало да спријечи овакве догађаје, или ћемо у супротном тражити да буде расписан референдум о независности Српске", рекао је Митровић Срни.
       
Реагујући на сазнања Савеза логораша Српске да ће дисциплинска комисија Високог судског и тужилачког савјета БиХ данас расправљати о опозиву Весне Будимир, Митровић је рекао да осуђује овакву харангу према људима у Тужилаштву БиХ који су изразили спремност да буду процесуирани одговорни за ратне злочине над Србима без обзира на њихову политичку и вјерску опредијељеност.
       
Митровић је рекао да Републичка организација није задовољна радом Суда и Тужилаштва БиХ на процесуирању ратних злочина над Србима у БиХ, и истакао да је Весна Будимир најавила спремност да тај процес буде коначно отворен.
       
Он је рекао да овај случај заслужује да о њему буде отворена расправа у парламенту БиХ.
       
Савез логораша Републике Српске има сазнања ће дисциплинска комисија Високог судског и тужилачког савјета БиХ данас расправљати о опозиву Весне Будимир.

 

Извор: срна