СУТРА О ПОДРШЦИ ЖЕНАМА ЖРТВАМА СЕКСУАЛНОГ НАСИЉА У РАТУ

Божица Живковић Рајилић
Божица Живковић Рајилић

БАЊАЛУКА, 4. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, у сарадњи са Џендер центром Владе Републике Српске, организоваће сутра Бањалуци завршну конференцију у оквиру пројекта "Снага је у нама", који је осмишљен као подршка женама из Републике Српске, жртвама сексуалног насиља у рату.

"Ријеч је о пилот–пројекту који се реализује уз помоћ ФИГАП програма /Финансијски механизам за имплементацију џендер акционог плана БиХ/", саопштено је из Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица. 

На конференцији ће бити ријечи о резултатима рада психо-социјалних радионица, које су одржане од 28. јула до 3. августа у Лакташима, као и потреби да се побољшају јавне политике у областима које третирају ову категорију жена. 

Циљ је и да се отвори дијалог између представника власти, невладиних организација и правосуђа и жена које су биле жртве сексуалног насиља у рату. 

У саопштењу се наводи да би конференцију требало да отвори предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић. 

У уводном излагању учесницима ће се обратити директор Центра Милорад Којић, директор Џендер центра Мирјана Лукач, координатор пројекта Санда Вукојевић, предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић-Рајилић, психотерапеут Нада Старчевић-Сабадини, као и Радојка Кела из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске. 

Завршна конференција у оквиру пројекта "Снага је у нама" биће одржана у Административном центру Владе Републике Српске са почетком у 11.00 часова, а изјаве за новинаре предвиђене су у 11.30.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

РАЈИЛИЋ: ФИЛМ "НЕЧУЈНИ КРИК" - ВРИЈЕЂА СРПСКЕ ЖРТВЕ ...

РАЈИЛИЋ: РАСВИЈЕТЛИТИ УБИСТВА СРПКИЊА У САРАЈЕВУ ...

хиљаде српских жена било у муслиманским и ... - Jadovno 1941.

ПРОЦЕСУИРАТИ ПОЧИНИОЦЕ ЗЛОЧИНА НАД ... - Jadovno 1941.

КОЈИЋ: 800 ДОСИЈЕА О СРПКИЊАМА ... - Jadovno 1941.